40 dkg tejpor
1 kocka Rama
20 dkg kókuszreszelék
35 dkg cukor
1.5 dl víz
50 szem mandula
1 ízlés szerint kókuszreszelék
A vizet a cukorral sziruppá főzzük, majd belekeverjük a Ramát.
Hozzáadjuk a tejport és a kókuszt, jól elkeverjük, majd 2-3 órára hűlni hagyjuk. (Ideális előző nap elkészíteni a masszát.)
Közben a mandulát leforrázzuk, és a héját leszedjük, száradni hagyjuk.
A kihűlt masszából golyókat formálunk, aminek a közepébe beleteszünk egy-egy szem mandulát, majd kókuszreszelékben megforgatjuk.
Elkészítés után, kis időre, újra hűtőbe tesszük.
A tészta hozzávalóit, lisztet, cukrot, és a vajat konyhai robotgéppel összedolgozzuk. Ezt a morzsalékos tésztát egy kb 20*30 cm-es tepsi aljára nyomkodjuk, és 180 fokon 15 percig e...
Elkészítési idő: 30 perc1. Mosd meg a mazsolát, és áztasd vízbe. 2. A hámozott, kicsumázott, lereszelt almát keverd össze a cukorral, és hagyd levet ereszteni. ½ óra múlva nyomd ki a levét (idd meg). A...
Elkészítési idő:A madártej elkészítése: A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tejet felforraljuk. A tojáshabból evőkanállal galuskákat szaggatunk és a forró tejben fél perc alatt először az...
Elkészítési idő:A mazsolát egy kis edényben rumba áztatom (kb. egy órán át hagyom benne). A kandírozott gyümölcsöket és a mandulát apróra darabolom. A langyos tejet összekeverem a porcukorral, b...
Elkészítési idő: