40 dkg tejpor
1 kocka Rama
20 dkg kókuszreszelék
35 dkg cukor
1.5 dl víz
50 szem mandula
1 ízlés szerint kókuszreszelék
A vizet a cukorral sziruppá főzzük, majd belekeverjük a Ramát.
Hozzáadjuk a tejport és a kókuszt, jól elkeverjük, majd 2-3 órára hűlni hagyjuk. (Ideális előző nap elkészíteni a masszát.)
Közben a mandulát leforrázzuk, és a héját leszedjük, száradni hagyjuk.
A kihűlt masszából golyókat formálunk, aminek a közepébe beleteszünk egy-egy szem mandulát, majd kókuszreszelékben megforgatjuk.
Elkészítés után, kis időre, újra hűtőbe tesszük.
Ha a zsír elolvadt és a vízforró, egyszerre hozzáadjuk a lisztet és fakanállal addig kavargatjuk, amíg összeállt, ez 2-3 perc. A tűzről levéve még forrón hozzáadjuk egyenként a t...
Elkészítési idő: 160 perc Nehézség: KözepesA tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, belereszeljük a citrom héját, hozzáadjuk a levét és a felolvasztott vajat, robotgéppel...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A tésztához a tojásokat a porcukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a kissé megolvasztott margarint, a langyos mézet, végül a szódabikarbónával elkevert lisztet, és jól összed...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű3 dl tejet a cukorral meglangyosítunk, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Egy nagyobb tálba beletesszük a lisztet, hozzáöntjük az étolajat és az élesztős tejet. Az egésze...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű