• 1 doboz Tante Fanny friss vajas leveles tészta 200g
• 400g főtt és kockákra vágott burgonya
• 1 maréknyi finomra vágott metélőhagyma
• 100g füstölt szalonna, kockákra vágva
• 3 evőkanál petrezselyem összevágva
• 200g tepertő
• 4 fokhagymagerezd, összevágva
• 3 tojás
• 1 teáskanál kömény
• 1 csokor friss bazsalikom
• ¼ l tejföl
• Só, őrölt bors
• vaj a kenéshez
A rétestésztát a csomagoláson lévő útmutató szerint készítse elő.
A sütőt 180°C-ra melegítse elő.
A metélőhagymát és a füstölt szalonnát pirítsa meg, a tepertőt, petrezselymet és fokhagymát keverje össze a burgonyával. Köménnyel, sóval, borssal és bazsalikommal fűszerezze. A tejfölt keverje simára és egy negyed órát pihentesse. Ezután az egészet keverje össze.
A töltelék felét helyezze a rétestészta alsó harmadára. A tészta széleit hajtsa be, és egy konyharuha segítségével tekerje fel.
Helyezze egy sütőpapírral bélelt tepsibe és az olvasztott vajjal kenje meg.
Előmelegített sütőben kb. 30 percig süsse.
Egy tojás kivételével a hozzávalókat összegyúrjuk, majd kétszer kinyújtjuk és hajtogatjuk. Egy órára hűtőbe tesszük, majd újból kinyújtjuk és megkenjük tojással, megszórjuk reszelt...
Elkészítési idő:Az élesztőt és a cukrot elkeverjük a langyos tejben. Kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olajat, a vizet és az élesztős tejet. Könnyű, lágy tésztát dagasztunk, amit kelesztőtá...
Elkészítési idő: 30 percA tejfölbe morzsolni az élesztőt és minden hozzávalót össze morzsolni. Jól összegyúrni. 15-20 perc kelés kinyújtani, rúdba vágni. 180 fokos sütőben sütni
Elkészítési idő: