• 1 doboz Tante Fanny friss vajas leveles tészta 200g
• 400g főtt és kockákra vágott burgonya
• 1 maréknyi finomra vágott metélőhagyma
• 100g füstölt szalonna, kockákra vágva
• 3 evőkanál petrezselyem összevágva
• 200g tepertő
• 4 fokhagymagerezd, összevágva
• 3 tojás
• 1 teáskanál kömény
• 1 csokor friss bazsalikom
• ¼ l tejföl
• Só, őrölt bors
• vaj a kenéshez
A rétestésztát a csomagoláson lévő útmutató szerint készítse elő.
A sütőt 180°C-ra melegítse elő.
A metélőhagymát és a füstölt szalonnát pirítsa meg, a tepertőt, petrezselymet és fokhagymát keverje össze a burgonyával. Köménnyel, sóval, borssal és bazsalikommal fűszerezze. A tejfölt keverje simára és egy negyed órát pihentesse. Ezután az egészet keverje össze.
A töltelék felét helyezze a rétestészta alsó harmadára. A tészta széleit hajtsa be, és egy konyharuha segítségével tekerje fel.
Helyezze egy sütőpapírral bélelt tepsibe és az olvasztott vajjal kenje meg.
Előmelegített sütőben kb. 30 percig süsse.
Egy tálban a lisztet, a sót és a Ramát összemorzsoljuk. 2. A közepébe beletesszük a tojások sárgáját, a tejfölt, és rámorzsoljuk az élesztőt is. 3. A tésztát ezután összegyúrjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLangyos, cukros tejben futassuk fel az élesztőt. A felfutott élesztőből és a tészta többi hozzávalójából gyúrjunk tésztát. Osszuk két részre, formáljunk belőle golyókat, takarjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz áttört túrót keverőtálba tesszük, hozzáadjuk az áttört burgonyát. A tojással, tejföllel és a liszttel jól összedolgozzuk, sóval borssal ízesítjük. Lisztezett gyúródeszkára borít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKrumpli rétes Eta módra 1,5 kiló krumpli már tiszta suly 2 kk só Víz 35 dkg finom liszt 1 deci tej 1,5 deci olaj 5 dkg búza dara A meghámozott, kockákra vágott krumplit meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű