Családireceptkönyv.hu

Stefánia vagdalt krumplipürével


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


7 tojás

őrölt bors
60dkg darált sertéshús
3 zsemle
2 gerezd foghagyma
1 fej vöröshagyma
pirospaprika
zsemlemorzsa
10 dkg sertészsír/olaj

Elkészítés:


5 tojást sós vízben megfőzünk, majd lehűtjük és megpucoljuk. A darált húst a vízbe áztatott és kinyomkodott zsemlékkel, 2 tojással, a zúzott fokhagymával és a finomra vágott hagymával összekeverjük. Ízesítjük sóval, borssal és pirospaprikával. Összegyúrjuk, és ha túl lágynak éreznénk, kevés zsemlemorzsát adunk hozzá. Ezután zsemlemorzsával meghintett deszkán kiterítjük, és a főtt tojásokat hosszában a közepébe tesszük. A széleit felhajtjuk, henger alakúra formázzuk. Tepsibe tesszük, a tetejét megszórjuk zsemlemorzsával, és meglocsoljuk olvasztott zsírral vagy olajjal. 160 fokos sütőben kb. 1 óra alatt megsütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Krumplipüré
1,5 kg burgonya
5 dl tej
6 dkg vaj vagy 8 dkg margarin


Elkészítési mód:
A meghámozott krumplit főzzük meg sós vízben, alaposan szűrjük le, törjük át. Lassú tűzön morzsoljuk hozzá a vajat (vagy margarint), s folyamatos keverés mellett (legjobb, ha habverővel keverjük) lassan adjuk hozzá a forró tejet. A végén sózzuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Svéd húsgolyó
Svéd húsgolyó

A kenyeret aprítógépben összedaráljuk, majd ráöntjük a tejet. Nekem nem volt sok kenyerem, így zsemlemorzsát kevertem még hozzá. Hagyjuk állni. A húst a kenyérrel, sóval, borssal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Brassói aprópecsenye
Brassói aprópecsenye

A húst felkockázom, hogy az is jó, ha szeletben hagyom, megsózom, be borsozom. Olaj, bele egy felkockázott hagyma, egy kevés fokhagyma és egy kicsit átsütöm a húst. Tepsibe tesze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Rakott karaj velesült krumplival - OK
Karaj - Rakott karaj velesült krumplival - OK

1. A húst beízesítettem, fokhagymás sóval besóztam, majd lisztbe forgattam és elősütöttem. 2. A burgonyát a mikróban megpároltam és meghámoztam, majd a tojásszeletelővel óvatos...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Húsgombóc vadasan
Húsgombóc vadasan

A zöldségeket tisztítjuk, és nagyobb kockákra vágjuk. Kevés olajon sóval, babérlevéllel, fedő alatt elkezdjük dinsztelni. Közben a darált húst a tojással, sóval, borssal, pirosp...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk