leveles tészta
alaplé
csirkemell
olaj
vaj
répa
fokhagyma
vöröshagyma
krumpli
kakukkfű
szárított petrezselyem
só, bors
A leveles tésztából köröket vágunk ki, majd megsütjük.
Alaplevet készítünk. (Alaplé: Vízben feloldunk ételízesítőt, vagy húsleves kockát.)
A csirkemellet fehéredésig sütjük kevés olajon.
Vajon a répát puhára pároljuk.
Hozzáadjuk a vöröshagymát és ízesítjük, majd krumplit teszünk bele.
Puhulásig pároljuk, majd fokhagymaporral.
Kakukkfűvel, petrezselyemzölddel ízesítjük.
Felöntjük az alaplével és összefőzzük, majd hozzáadjuk a csirkemellet.
A megsütött leveles tésztában tálaljuk.
A libacombokat alaposan mossuk meg, és még vizesen dörzsöljük be sóval, és szórjunk rá borsot. A római tálat – natúr cseréptál, nem mázas! – áztassuk be 20 percre. Addig hámozzuk m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felszeleteljük, kiklopfoljuk, majd egy kis olajon mindjét oldalán hirtelen átsütjük. A karfiolt sós vízben megfőzzük, leszűrjük, kihűtjük. A csirkemellet kivajazott...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejfölt elkeverjük a vízzel és egy tepsibe öntjük. A tejfölös pohárban kimérjük a rizst, majd azt is a tepsibe öntjük, ízesítjük és jól elkeverjük. A húst vékony szeletekre vá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször bepácoljuk a csirkecombokat: mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk és megkenjük két evőkanál mustárral, majd félretesszük őket. (Nyilván minél többet áll, annál jobb, de nem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű