2 csirkemell filé
14 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
2,5 dkg kukoricaliszt
2 dl ásványvíz
olaj
1 citrom
só
Felcsíkozzuk a húst és ráfacsarunk kevés citromlevet, megsózzuk.
A sütőporral és a sóval elkeverjük a lisztet, egy mély tányérba tesszük, és hozzáöntünk ásványvizet, elkeverjük,hogy sűrű tésztát kapjunk.
A húst először a kukoricalisztbe, majd a sűrű tésztába mártogatjuk, majd mélyebb serpenyőben, forró olajban kisütjük.
Rizzsel tálaljuk.
A húst alaposan megmossuk, forgójánál elvágjuk. A burgonyákat, hagymát meghámozzuk. A burgonyát karikákra vágjuk, a hagymát laskájára vágjuk. Tepsibe tesszük az olajat, mehet b...
Elkészítési idő: 20p+1óra Nehézség: Könnyűelkészítés A szépen megtisztított, sütésre előkészített kacsacomboknak a bőrét egy éles késsel bekockázzuk, és jól besózzuk. A sütőt felforrósítjuk 220 °C -ra. Egy tepsibe fek...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesA tejszínes-tejfölös keveréket fokhagymával is ízesíthetjük. elkészítés 1. A húst szeletekre vágjuk, kiverjük, majd a vegetával elkevert morzsába forgatjuk. 2. Egy jénai tál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelék összeállításával kezdjük a pulyka sütést. Először egy szikkadt zsemlét felkarikázunk, megpirítjuk, majd egy tálba helyezve apró darabokra tépkedjük, leöntjük egy kevés t...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Nehéz