2 csirkemell filé
14 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
2,5 dkg kukoricaliszt
2 dl ásványvíz
olaj
1 citrom
só
Felcsíkozzuk a húst és ráfacsarunk kevés citromlevet, megsózzuk.
A sütőporral és a sóval elkeverjük a lisztet, egy mély tányérba tesszük, és hozzáöntünk ásványvizet, elkeverjük,hogy sűrű tésztát kapjunk.
A húst először a kukoricalisztbe, majd a sűrű tésztába mártogatjuk, majd mélyebb serpenyőben, forró olajban kisütjük.
Rizzsel tálaljuk.
1.A megtisztított csirkét feldaraboljuk, enyhén sózzuk (vigyázat a szalonna is sós), borsozzuk. 2.Az apróra vágott szalonnát egy lábosban addig melegítjük, amíg egy kevés zsírt ne...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFektessük egy tepsibe vagy tűzálló tálba a sóval bedörzsölt, megborsozott csirkehúst. Gyaluljuk le a cukkíniket, a hagymát, zölpaprikát és vágjuk vékony szeletekre a paradicsomot....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kevés olívaolajon a felszeletelt gombát megpirítjuk. Majd ezután a felszeletelt húst is kevés sóval és borssal lepirítjuk. A hagymát és paprikát (nekem fél zöld és fél piros vo...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA csirkemelleket nagyságuktól függően 4-5 darabra vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk, és vékony szeletekre vágjuk (tetszés szerint átnyomhatjuk fokhagymanyomón is). A húsdara...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes