A piskótához:
10 dkg olvasztott vaj
10 dkg cukor
4 db tojás
7 dkg finomliszt
2 evőkanál kakaó
6 g sütőpor
A krémhez:
2 dl tejszínhab
400 g tejföl
3 evőkanál porcukor
1 db kisebb citrom leve
A tetejére:
5 db kiwi
12 g színtelen tortazselé
A piskótához: a tojásokat ketté választjuk, a fehérjét a cukorral keményre vejük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, az olvasztott vajat. A végén fakanállal belekeverjük a sütőporral,és kakaóval elkevert lisztet.
20x30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelve- tésztát beleöntve 200 C fokon kb. 25 perc alatt megsütjük. Kihűtjük.
A krémhez: A tejszínt a cukorral keményre verjük, hozzákeverjük a tejfölt, majd a citrom levét. A tésztát visszatesszük a tepsibe, rákenjük a krémet, a kiwit vékonyra szeletelve a tetejére rakjuk, a tortazselét a tetejére simítjuk.
Néhány órára a hűtőbe tesszük
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásokat felütjük, és elválasztjuk a sárgájukat a fehérjétől. A tojássárgáját elkeverjük a cukorral és a sóval valamint a citrom reszelt héjával...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA brownie réteghez Egy nagy tálba szórjuk a cukrot, a sót és a kakaóport, majd jól elkeverjük. Hozzáöntjük az olvasztott vajat, és simára keverjük. Egyesével a keveré...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA rámát és a zsírt a liszttel és az élesztővel elmorzsoljuk , hozzáadjuk a többi hozzávalót , 1 óra hosszára a hűtőbe rakjuk. A tésztát 3 részre osztjuk ,kinyújtjuk tepsi nagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű