menu

Családireceptkönyv.hu

Kiwi kocka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A piskótához:
10 dkg olvasztott vaj
10 dkg cukor
4 db tojás
7 dkg finomliszt
2 evőkanál kakaó
6 g sütőpor
A krémhez:
2 dl tejszínhab
400 g tejföl
3 evőkanál porcukor
1 db kisebb citrom leve
A tetejére:
5 db kiwi
12 g színtelen tortazselé

Elkészítés:


A piskótához: a tojásokat ketté választjuk, a fehérjét a cukorral keményre vejük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, az olvasztott vajat. A végén fakanállal belekeverjük a sütőporral,és kakaóval elkevert lisztet.

20x30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelve- tésztát beleöntve 200 C fokon kb. 25 perc alatt megsütjük. Kihűtjük.

A krémhez: A tejszínt a cukorral keményre verjük, hozzákeverjük a tejfölt, majd a citrom levét. A tésztát visszatesszük a tepsibe, rákenjük a krémet, a kiwit vékonyra szeletelve a tetejére rakjuk, a tortazselét a tetejére simítjuk.
Néhány órára a hűtőbe tesszük

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Mézes krémes bejglivel töltve
Mézes krémes bejglivel töltve

A lisztet egy tálba szórjuk, hozzákeverjük a porcukrot és a szódabikarbónát. A vajat a mézzel összeolvasztjuk, majd amikor már langyosra hűlt hozzákeverjük a tojást. A keveréket a...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Krémes - Skót krémes
Krémes - Skót krémes

1. A szalalkálit 1 dl tejben feloldjuk. 2. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd az összes hozzávalóból nem túl kemény tésztát gyúrunk. 3. 4 részre osztjuk, nagy gázteps...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kókuszos - Puncsos kókuszos
Kókuszos - Puncsos kókuszos

1. A cseppekhez a vizet felforraljuk a cukorral, majd belekeverjük a tejport és a kókuszt. Kihűtjük, majd golyókat formálunk. 2. A tésztához keverjük habosra a margarint a cukor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Sacko
Wunderkuchen - Csodasüti
Wunderkuchen - Csodasüti

Az egész tojásokat a cukorral nagy sebességgel nagyon sokáig habosra keverjük. Még a legjobb géppel is kell legalább 10 percig keverni, minél tovább, annál finomabb lesz. Amíg k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk