40 dkg liszt
12 dkg porcukor
2 db tojássárgája
10 dkg vaj
175 g tejföl
1 evőkanál kakaó
1 teáskanál szódabikarbóna
A krémhez:
80 g főzős csokoládé puding
5 dl víz
10 dkg vaj
12 dkg cukor
3 evőkanál mogyorókrém (nutella)
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3 részre osztjuk. 2 részbe belegyúrjuk a kakaót. Közepes tepsi hátán megsütjük a lapokat (2 kakaós, 1 sima). 180 C fokon kb. 10-12 perc.
A krém készítése: A pudingot a vízben megfőzzük, még melegen hozzáadjuk a cukrot. Ha kihűlt, kihabosítjuk a vajjal és a nutellával. Betöltjük a lapokat.
Alulra kerül egy kakaós lap, a krém harmada, fehér lap következik, ismét egyharmad krém, majd a második kakaós lapot rátesszük, és mehet a tetejére a maradék krém.
A tojás sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összerázzuk valamilyen zárható edényben. Ha kész, összedolgozzuk az előzőleg kikevert alapany...
Elkészítési idő: 40-50 perc Nehézség: KönnyűSütőt előmelegítjük. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk. Nylonzacskóba v. folpackba tesszük és 1-2 órát hűtőben pihentetjük. Ez...
Elkészítési idő: 1 óra + sütés Nehézség: KözepesLisztet a zsiradékkal, sütőporral, porcukorral összemorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, citrom reszelt héját, és levét, összegyúrjuk. Kb. fél centisre nyújtjuk, és szaggatjuk, sütjük...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElőször a krémet készítjük el. Habosra keverjük a vajat cukor ral és vaníliakivonattal. Kanalanként hozzá keverjük a tejszínt. Felhasználásig hűtbe tesszük. Összekeverjük a lisz...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: Könnyű