Családireceptkönyv.hu

Pilóta szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg liszt
12 dkg porcukor
2 db tojássárgája
10 dkg vaj
175 g tejföl
1 evőkanál kakaó
1 teáskanál szódabikarbóna
A krémhez:
80 g főzős csokoládé puding
5 dl víz
10 dkg vaj
12 dkg cukor
3 evőkanál mogyorókrém (nutella)

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3 részre osztjuk. 2 részbe belegyúrjuk a kakaót. Közepes tepsi hátán megsütjük a lapokat (2 kakaós, 1 sima). 180 C fokon kb. 10-12 perc.
A krém készítése: A pudingot a vízben megfőzzük, még melegen hozzáadjuk a cukrot. Ha kihűlt, kihabosítjuk a vajjal és a nutellával. Betöltjük a lapokat.
Alulra kerül egy kakaós lap, a krém harmada, fehér lap következik, ismét egyharmad krém, majd a második kakaós lapot rátesszük, és mehet a tetejére a maradék krém.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sütés nélkül/Amerikai joghurttorta
Sütés nélkül/Amerikai joghurttorta

• A csokigyurmával kezdtem: a csokit vízgőz fölött felolvasztottam. • Közben a mézet a keményítővel nagyon rövid időre mikróba tettem, majd összekevertem az olvadt csokival. • Ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szilvalekváros Rudacskák
Szilvalekváros Rudacskák

---A lisztet elkeverjük a sóval, és elmorzsoljuk a felkockázott, hideg margarinnal. --A tejfölt hozzáadva jól összegyúrjuk, és fóliába csomagolva néhány órára (vagy egy éjszakára...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Közepes
share
Avatar Zserbó golyó
Zserbó golyó

A darált kekszet és a diót összekeverjük, majd összegyúrjuk annyi sárgabaracklekvárral, hogy formázható masszát kapjunk. Kis golyókat formálunk belőle, és hűtőbe tesszük, hogy kics...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Banánfánk (Sóbors)
Banánfánk (Sóbors)

A banánokat villával jól nyomjuk össze egy nagy tálban. Keverjük hozzá a tojást, a joghurtot, a vaníliás cukrot, a cukrot és a fahéjat. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk