60-70 dk tarja
liszt
olívaolaj
10 füstölt császárszalonna
2 fej vöröshagyma
kevés sör kb 1deci
babérlevél
szegfűbors
2 ek magos mustár
1 ek barnacukor
1 ek étkezési keményítő
5 dk vaj
só
bors
2dl alaplé
fel kg krumpli
4 paradicsom
1 fej hagyma
friss petrezselyem
A tarjaszeletet sózzuk, borsozzuk, beletesszük és forró serpenyőben olíva olajon lepirítjuk.
Kivesszük a fent maradó zsiradékon a felkockázott császárt és a szeletelt hagymát lepirítjuk, majd felöntjük sörrel és az alaplével.
Belerakjuk a babért, szegfűborsot, sót, borsot és puhára pároljuk.
Felforraljuk a levet, hogy sűrűsödjön, beletesszük a magos mustárt, és a barna cukrot. Hozzáadunk egy kevés keményítőt.
Végül ha kész belerakunk még egy kis vajat hogy fényesebb legyen, sült krumplit készítünk hozzá, és paradicsomsalátával tálaljuk.
A salátára apróra vágott hagymát szórunk majd petrezselymet. Sózzuk és borsozzuk.
--A savanyú káposztát kicsit kiáztatjuk ,félig megfőzzük ,leszűrjük , félre tesszük Forró zsíron az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymá...
Elkészítési idő: 40Az egész adag adatai: (sertéshúsból) 948 kalória 114g fehérje 13,9g szénhidrát 47,5g zsír
Elkészítési idő:A folyó víz alatt megmosott húsról leszedjük a hártyát. A húst kicsavart vizes ruhába göngyöljük és minden oldalára forgatva, húsverővel jól megveregetjük. Olajjal, mustárral megke...
Elkészítési idő: 120 perc