Családireceptkönyv.hu

Tejszínes-baconös szósz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


300 g bacon
1 fej hagyma
4 dl főzőtejszín
100 g sajt
liszt
oregáno
bazsalikom

Elkészítés:


A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk.
Hozzáadjuk a bacont, fűszerezzük, és együtt pirítjuk.

2 dl tejszínt hozzáöntünk, majd a maradék 2 dl tejszínnel és egy kevés lisztel habarást készítünk, és azt is hozzáadjuk, sajtot reszelünk bele. Összeforraljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Amerikai rakott burgonya
Amerikai rakott burgonya

6-7 közepes nagyságú burgonyát meghámoztam és uborkaszeletelőn leszeleteltem. Közepes méretű jénait margarinnal kikentem és az aljára kb. két szelet vastagságú krumpliréteget rakta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Edit
Töltött sült krumpli
Töltött sült krumpli

A közepes krumplikat, lehetőleg egyforma méretűeket megmossuk, kefével lesikáljuk. Ezután minden krumpliszemet bevagdosunk keresztben kb 3/4-ed részig 2-3 milliméter vastag szelete...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rakott krumpli kolbásszal recept
Rakott krumpli kolbásszal recept

A burgonyát sós vízben héjastól megfőzzük. Leöntjük róla a vizet, és még forrón lehúzzuk óvatosan a héját. A tojásokat keményre főzzük, majd megpucoljuk. Egy tepsit kikenünk...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gombapaprikás kölessel
Gombapaprikás kölessel

A gombát megtisztítjuk és mérettől függően felezzük vagy negyedeljük. A hagymát apróra vágjuk. Egy kevés olajon megdinszteljük a hagymát majd, ha már üveges, lehúzzuk a tűzről és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk