25 dkg túró
20 dkg liszt
1 kk. só
1 kk. szódabikarbóna
3 tojássárgája
1 cs vaníliás cukor
Ezeket az alapanyagokat összedolgozzuk. Golyókat formázunk belőle és forró olajba kisütjük.
Tejföllel vagy lekvárral tálalható.
Nagy fazékban sós vizet forralunk, és haraphatóra (al dente) főzzük benne a tésztát a csomagolásán olvasható utasítás szerint. Közben a megtisztított fokhagymagerezdeket félbevágj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A darált húshoz adom a reszelt vöröshagymát, az aprított fokhagymát, a burgonyapelyhet, a tojást, a chiliszószt, sózom borsozom és alaposan összekeverem. 2. Egy serpenyőben fel...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KözepesA tésztát begyúrjuk, serpenyő átmérőjétől függően 6-8 részre szedjük, kis golyókat formálunk belőle, kerekre kinyújtjuk, egészen vékonyra. Közepére halmozunk egy kis tölteléket és...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA hagymát vágd apróra, és fonnyaszd meg egy kevés olajon. Ezután add hozzá a darált húst, és pirítsd őket együtt. Mikor a hús már kifehéredett, öntsd rá a paradicsompürét, és ízes...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű