50 dkg liszt
25 dkg főtt és tört burgonya
2,5 dkg élesztő
2 dl tej
cukor
só
1 cs virsli (5 db)
olaj
A többször átszitált lisztet tedd meleg helyre, hogy meglangyosodjon. A tej felével, kevéske cukorral és egy kanálka liszttel futtasd fel az élesztőt.
A héjában főtt, hámozott, áttört burgonyát dolgozd el a liszttel, sóval, a felfuttatott élesztővel, s a maradék tejet is hozzáadva sok levegőt beledolgozva dagaszd sima tésztává.
A kész tésztát tedd egy kilisztezett edénybe (langyos helyre), takard le, s hagyd megkelni. Ha két-háromszorosára nőtt, nyújtsd ujjnyi vastagra, s vágd egyforma (kb féltenyérnyi) darabokra.
Az olajos kézzel cipóvá formált adagokat hagyd még 10-20 percig kelni. Végül a lángosokat húzogasd laposra, s bő, forró olajban mindkét oldalukon süsd pirosra (ha nem töltve készíted).
A töltött lángoshoz jó vékonyra kihúztam olajos kézzel a tésztát, majd egy virslit helyeztem a felső felére, majd feltekertem.
Először fedő alatt sütöttem, majd fordítás után fedő nélkül.
Tejföllel, reszelt sajttal fogyasztottuk.
Elkészítés 1. A piteformát kibéleljük sütőpapírral. A megpucolt és lereszelt burgonyát összekeverjük a tojással, az olvasztott vajjal és az apróra vágott salottahagymával. Megsózz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húst megpároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, és a lasagne alapport. Vízzel hígítjuk hogy ne legyen olyan sűrű, sózom és cukrozom. Összeforraljuk, és már kész is...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A vöröshagymát finomra vágjuk és két evőkanál olajon párolni kezdjük. Két szál angolzellert apró kockára vágunk és ezt is beküldjük a hagyma után a lábosba. A megtisztított sárg...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hagymákat paprikákat, paradicsomokat apróra felkockázzuk, kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a 2 csomag bolognai alapot,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű