1 kg tisztított zöldbab
1 pici fej új hagyma
csapott kanál liszt
olaj
Pici piros paprika
1kis paradicsom
1 kisebb tv paprika
Só
Kapor
2 dl tej
pici ecet
A megtisztított babot 2 centis darabokra vágjuk és feltesszük főzni 1 liter vízben. Hozzáadjuk a kaprot és a hagymát. Sózzuk, majd beletesszük a paradicsomot és a paprikát is. Ha megfőtt, világos rántást teszünk rá, és meghintjük egy kis piros paprikával. A tűzről levéve beleöntjük a tejet és egy pici ecettel ízesítjük.
Egy fél liter káposztaléhez töltünk egy liter vizet és ebben odateszünk egy nagyobb fazékban , 40 dkg kockákra vágott húst , ez lehet lapocka , lehet csontos porcos rész is sőt ett...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy közepes lábasban a cukrot feltesszük olvadni, közepes hőfokon. Nem kevergetjük, csak mikor már elkezd aranyszíne lenni, és majdnem az egész felolvadt! 2. Közben a megmosott...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A zöldborsót kifejtjük, megmossuk. A répát, a zöldséget megtisztítjuk, megmossuk, kisebb darabokra (kockákra, karikákra) vágjuk, a hagymát egyben hagyjuk, a petrezselymet leöblí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajat felmelegítjük, majd beleszórjuk a lisztet és fehér habzásig hevítjük. Hozzáadjuk a paradicsompüré 2/3-át, ezután kevés hideg vizet öntünk hozzá, és alaposan összekeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű