2dl langyos tej
60 dkg liszt
45 g olaj
100 g joghurt
1 db tojás
2 evőkanál cukor
1 teáskanál só
3 dkg élesztő
A kenéshez:
1 db tojás
szezámmag
Mindent bepakolok a gépbe és a dagasztóprogram elvégzi a munkát.
Ha kész langyos helyen a duplájára kelesztem.
Majd a szilikonlapon kissé átgyúrom.
Letakarva pihen 5 percet.
Majd 9 db 120 g -os darabra osztom.
Majd a tenyeremben igazgatva zsemlét formázok belőle.
Ha mind kész sütőpapírral bélelt tepsire ültetem őket.
Letakarva pihen 15 percet.
Lekenem tojássárgával megszórom szezámmaggal és az előmelegített 180 C fokos sütőben.20-25 perc alatt kész.
Az összes hozzávalót bepakolom a gépbe, mindig ezt a sorrendet használva, így biztos, hogy nem felejtek ki semmit, ezt már álmomban is összeraknám. A gépek leggyengébb pontja viszo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez a darált diót fahéjjal és reszelt citromhéjjal ízesítjük, majd ízlés szerint cukrozott tejjel leforrázzuk. Ne legyen túl lágy a dió. A tésztához a lisztben a marga...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csicseriborsó-lisztet összekeverjük a vízzel, legalább 4 órát állni hagyjuk (lehet többet is). Közben többször megkeverjük, be fogja szívni a vizet és összeáll masszává. Sütés el...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához: 60 dkg liszt 3 dkg élesztő 2 tojás sárgája 2 evőkanál olaj 1 evőkanál cukor kb. 4 dl tej csipetnyi só A töltelékhez: 5 dkg vaj, 5 dkg margarin, 3 evőka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű