Családireceptkönyv.hu

Lagzi Lajcsi szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:
1 evőkanál kakaó
2 evőkanál méz
2 db tojás
20 dkg cukor
5 dkg vaj / margarin
2 kiskanál szódabikarbóna
40 dkg liszt
A vanília krémhez:
3 tasak vanília pudingpor
187,5 g margarin/vaj
15 dkg porcukor
1,5 l tej
A puncs krémhez:
3 tasak puncs pudingpor
187,5 margarin / vaj
15 dkg porcukor
1,5 l tej
A tetejére:
80 g étcsokoládé
3 evőkanál étolaj

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összegyúrom és 3 lapot sütök belőle, 32x23-as tepsi hátulján, légkeveréses sütőben, 180 C fokon, 3-4 percig.
A puncs pudingport a 15 dkg cukorral és a 1,5 l tejjel felfőzöm, ugyanezt megcsinálom a vanília pudingporral is, és a végén belekeverjük a pudingokba külön-külön a 187,5-187,5 margarint / vajat és kikeverjük csomómentesre. (Én asztali géppel kevertem ki.)
A betöltés következik: A tepsin amin sütöttük, beleteszünk 1 lapot, rá megy a vaníliapudingos krém, megint 1 lap, puncspudingos krém és rá az utolsó lap.
A tetejére a csokit megolvasztom vízgőz fölött az olajjal és rácsurgatom,elkenem.
1 éjszakára hűtőben pihentetem.

Lagzi Lajcsi szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Alexandra
Citromos szelet
Citromos szelet

Krém: 2 dl tej, 2 e.k liszt felfőzzük. 20 dkg margarin, 20 dkg cukor habosra keverünk bele 1 citrom leve és héja. Az alsó lapra krém. Közepére lekvárt felsőre krém. Máz 20 dkg...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marika
Non Plus Ultra
Non Plus Ultra

Összegyúrom a tészta hozzávalóit, majd 3-5 mm vastagságóra kinyújtom, majd kis karikákat vágok. Ezeket sütőpairra tesszük, majd habzsák segítségével rányomom a cukros tojásfehérjét...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Tízperces bögrés pillefánk
Tízperces bögrés pillefánk

1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni. 2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. 3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez a...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk