Családireceptkönyv.hu

Mazsolás csavart kelt kalács


Írta:

Elk. idő: 150
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 dl 3,5%-os tej
1.5 evőkanál cukor
1 teáskanál só
50 dkg liszt
2 evőkanál kacsazsír
1 evőkanál kakaó
2.5 dkg friss élesztő
A töltelék :
20 dkg cukor
10 dkg margarin
3 db tojás sárgája
15 dkg mazsola
20 dkg cukor
A tetejére máz
1 dl víz

Elkészítés:


Langyos tejből veszünk ki 0.5 dl,teszünk bele egy kávéskanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és ha barnás buborékos (felfut) akkor jó.

A fele lisztet beleszitáljuk a tálba, hozzátesszük a fele cukrot, sót, a langyos tejet és a felfuttatott élesztő felét, a másik résszel ugyanezt tesszük csak előbb a lisztbe elvegyítjük az 1 kanál kakaót, és utána tesszük hozzá a nedves hozzávalókat. Letakarva langyos helyen kelesztjük, ha duplájára nőtt akkor jó. Kb. 30-40 perc.

Míg kel a tésztánk addig elkeverjük a tojássárgáját a cukorral és a margarinnal.

Kinyújtjuk a fehér cipót megkenjük a margarinos krém felével, rászórjuk a mazsolát, majd feltekerjük, mint a bejglit. A kakaóssal is ugyanígy járunk el.

Amikor megvan a két feltekert kalácsunk, akkor összefonjuk, és úgy tesszük a kizsírozott tepsibe, tojással lekenjük, 10 percet kelesztjük, majd előmelegített, 180 C sütőbe tesszük, aranybarnára sütjük (kb 30-40 perc).

Amíg sül a kalácsunk, cukrot oda tesszük a vízzel együtt főni amikor felolvad a cukor akkor már jó nem kell főzni, a kalácsot ahogy kivesszük a sütőből ezzel öntjük le. Várunk vele 20-30 percet, utána szeleteljük, addigra megszívja magát ezzel a cukros mázzal, másnap is nagyon finom puha.

Mazsolás csavart kelt kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Panettone (Stahl)
Panettone (Stahl)

1 Az alaptésztához először 1 dl langyos tejet beleöntünk egy nagy tálba, belemorzsolunk 2 dkg élesztőt, hozzászórunk 8 dkg lisztet, és az egészet elkeverjük. A tetejére finoman fo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Töltött fonott kalács.
Töltött fonott kalács.

A dagasztógép keverőjébe bele mérem a tészta hozzávalóit, és hólyagosra dagasztom, kb. 20 perc. Ezután 1 órát letakarva meleg helyen duplájára kelesztem. Majd 3 felé osztom, mindeg...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
151. Ötperces túrós kuglóf
151. Ötperces túrós kuglóf

A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, alul-felül sütésre. 2. A margarint enyhén megolvaszthatjuk, hogy könnyebben kezelhető legyen, de ne legyen teljesen felolvasztva. Ezután a csipet s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Maradék kalács felhasználása
Maradék kalács felhasználása

1., Kókuszgolyóba kekszmorzsa helyett 2., Bundás kalács vajban kisütve és friss gyümölccsel tálalva 3., Klasszik máglyarakás sok almával, házi baracklekvárral és dióval (a kö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk