menu

Családireceptkönyv.hu

Mazsolás csavart kelt kalács


Írta:

Elk. idő: 150
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 dl 3,5%-os tej
1.5 evőkanál cukor
1 teáskanál só
50 dkg liszt
2 evőkanál kacsazsír
1 evőkanál kakaó
2.5 dkg friss élesztő
A töltelék :
20 dkg cukor
10 dkg margarin
3 db tojás sárgája
15 dkg mazsola
20 dkg cukor
A tetejére máz
1 dl víz

Elkészítés:


Langyos tejből veszünk ki 0.5 dl,teszünk bele egy kávéskanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és ha barnás buborékos (felfut) akkor jó.

A fele lisztet beleszitáljuk a tálba, hozzátesszük a fele cukrot, sót, a langyos tejet és a felfuttatott élesztő felét, a másik résszel ugyanezt tesszük csak előbb a lisztbe elvegyítjük az 1 kanál kakaót, és utána tesszük hozzá a nedves hozzávalókat. Letakarva langyos helyen kelesztjük, ha duplájára nőtt akkor jó. Kb. 30-40 perc.

Míg kel a tésztánk addig elkeverjük a tojássárgáját a cukorral és a margarinnal.

Kinyújtjuk a fehér cipót megkenjük a margarinos krém felével, rászórjuk a mazsolát, majd feltekerjük, mint a bejglit. A kakaóssal is ugyanígy járunk el.

Amikor megvan a két feltekert kalácsunk, akkor összefonjuk, és úgy tesszük a kizsírozott tepsibe, tojással lekenjük, 10 percet kelesztjük, majd előmelegített, 180 C sütőbe tesszük, aranybarnára sütjük (kb 30-40 perc).

Amíg sül a kalácsunk, cukrot oda tesszük a vízzel együtt főni amikor felolvad a cukor akkor már jó nem kell főzni, a kalácsot ahogy kivesszük a sütőből ezzel öntjük le. Várunk vele 20-30 percet, utána szeleteljük, addigra megszívja magát ezzel a cukros mázzal, másnap is nagyon finom puha.

Mazsolás csavart kelt kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hokkaido- tejes kalács
Hokkaido- tejes kalács

A tejet meglangyosítjuk, egy kiskanál cukrot feloldunk benne, beleszórjuk az élesztőt és pár perc alatt felfuttatjuk. A száraz összetevőket elkeverjük, hozzáadjuk a tojást, tejszí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Tünde
Mandulás kalácskoszorú
Mandulás kalácskoszorú

KALÁCSTÉSZTA ELŐKÉSZÍTÉS: 45 perc - KELESZTÉS: 1,5 óra - SÜTÉS: 40 perc - Fél deci langyos, cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Illatos kelt kuglóf (Levendulalány)
Illatos kelt kuglóf (Levendulalány)

A tejet kis lábasban meglangyosítom, elkeverek benne 1 teáskanál kristálycukrot, belemorzsolom az élesztőt, rászórok egy evőkanál lisztet, majd kb 10 perc alatt hagyom felfutni. K...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Mákos csavart csiga
Mákos csavart csiga

A langyos tejet összekeverjük a cukorral és az elmorzsolt élesztővel. A lisztet dagasztótálba szitáljuk, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és a tejet, majd megdagasztjuk. Leta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk