80 dkg csirkemell
15 dkg szeletelt bacon
15 dkg reszelt sajt
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
1 csokor petrezselyemzöld
4 evőkanál tejföl
3 evőkanál liszt
2 db tojás
A forma szórásához:
zsemlemorzsa
A csirkemellet megmossuk, apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és picit állni hagyjuk.
A tejfölt (3 evőkanál), a tojásokat, a lisztet, a reszelt sajtot (keveset tegyünk félre az aljához) és az aprított petrezselyemzöldet összekeverjük a csirkemellel.
Az őzgerincformát kikenjük vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával, beletesszük a szalonnákat úgy, hogy két oldalt kilógjanak. Beletesszük a masszát, és két oldalt visszahajtjuk a szalonnát. A tetejét lekenjük 1 evőkanál tejföllel, és megszórjuk a maradék sajttal.
A formát előmelegített légkeveréses sütőben 170 C fokon 40 percig sütjük, majd kiborítjuk a tepsire fejjel lefelé, és 220 C fokon 15 perc alatt szép pirosra sütjük. Én krumplit sütöttem mellé, azzal tálaltam.
A csirkemellet felkockázom,olajon fehéredésig pirítom. A bunda hozzávalóit egy tálba rakom csomómentesre keverem.A víz menyisége a tojás méretétől függően változhat. Elég sűrű le...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA pác összetevőit egy tálban jól összekeverjük, és az enyhén sózott, borsozott csirkemell szeleteket beleforgatjuk. 1-2 órát állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.. A kuk...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA csirkecombról a bőrt lehúzzuk. A joghurtos mártást és a corn flakes-t előkészítjük: a fokhagymát a joghurtba keverjük, a pelyhet összetörjük. A besózott combokat előbb a mártásb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk és egy serpenyőben megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott, megtisztított májat és addig főzzük, amíg ki nem fehéredik. Ha már a máj megpuhul...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű