Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Brokkoli krémleves


Írta:

Elk. idő: Kb.fél óra
Adag: 1-2 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 1 nagyobb brokkoli rózsáira szedve
- tejszín
- ételízesítő,vegeta vagy kocka
- só,bors,szerecsendió

Elkészítés:


A brokklit feltesszük párolni. Vagy annyi vízzel ami épp ellepi vagy ha külön készítünk alapot a leveshez akkor bőven mehet víz. Előbbi esetben annyit veszünk ki a léből amivel turmixolás után krémes állagú lesz, utóbbinál pont annyit készítünk amennyi majd kell hozzá. Szóval ha alaplevet,ha brokkolival együtt csináljuk egy vegetás vizet felteszünk. Mikor a brokkoli megpuhul,turmixba tesszük, alapléből hozzáteszünk,sózzuk,borsozzuk,szerecsendiót szórunk rá és összeturmixoljuk. Majd visszaöntjük az edénybe,tejszínt öntünk hozzá és felforraljuk még egyszer.

Trükkök, tippek, praktikák:


Sajttal és pirított kenyérkockával tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Domonkos
Szultánleves
Szultánleves

A vajból és lisztből rántást készítünk. Felöntjük az alaplével,belereszeljük a répát, borssal ízesítjük és forrástól számítva 10 percig főzzük. Reszelt sajttal megszórva tálaljuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sertés - Kunsági húsleves - OK
Sertés - Kunsági húsleves - OK

1. Egy fej finomra vágott vöröshagymát zsírban megfonnyasztunk. 2. Meghintjük pirospaprikával és hozzáadunk 40 dkg kockára vágott sertés apróhúst. 3. Sóval, törött borssal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Savanyú káposzta leves
Savanyú káposzta leves

Az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát a zsírban aranysárgára pirítjuk, bele keverjük , a megmosott és kis kockákra vágott füstölt húst.+ a karikára vágott kolbászt...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Burgonyakrémleves
Burgonyakrémleves

A vöröshagymát felkockázzuk, kevés olajon megpirítjuk. A burgonyát és a répát meghámozzuk, felkockázzuk, és a hagymára tesszük. Pár percig együtt pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, kevé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk