- 1 nagyobb brokkoli rózsáira szedve
- tejszín
- ételízesítő,vegeta vagy kocka
- só,bors,szerecsendió
A brokklit feltesszük párolni. Vagy annyi vízzel ami épp ellepi vagy ha külön készítünk alapot a leveshez akkor bőven mehet víz. Előbbi esetben annyit veszünk ki a léből amivel turmixolás után krémes állagú lesz, utóbbinál pont annyit készítünk amennyi majd kell hozzá. Szóval ha alaplevet,ha brokkolival együtt csináljuk egy vegetás vizet felteszünk. Mikor a brokkoli megpuhul,turmixba tesszük, alapléből hozzáteszünk,sózzuk,borsozzuk,szerecsendiót szórunk rá és összeturmixoljuk. Majd visszaöntjük az edénybe,tejszínt öntünk hozzá és felforraljuk még egyszer.
Sajttal és pirított kenyérkockával tálaljuk.
A vajból és lisztből rántást készítünk. Felöntjük az alaplével,belereszeljük a répát, borssal ízesítjük és forrástól számítva 10 percig főzzük. Reszelt sajttal megszórva tálaljuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy fej finomra vágott vöröshagymát zsírban megfonnyasztunk. 2. Meghintjük pirospaprikával és hozzáadunk 40 dkg kockára vágott sertés apróhúst. 3. Sóval, törött borssal...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát a zsírban aranysárgára pirítjuk, bele keverjük , a megmosott és kis kockákra vágott füstölt húst.+ a karikára vágott kolbászt...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA vöröshagymát felkockázzuk, kevés olajon megpirítjuk. A burgonyát és a répát meghámozzuk, felkockázzuk, és a hagymára tesszük. Pár percig együtt pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, kevé...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes