Családireceptkönyv.hu

Brokkoli krémleves


Írta:

Elk. idő: Kb.fél óra
Adag: 1-2 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 1 nagyobb brokkoli rózsáira szedve
- tejszín
- ételízesítő,vegeta vagy kocka
- só,bors,szerecsendió

Elkészítés:


A brokklit feltesszük párolni. Vagy annyi vízzel ami épp ellepi vagy ha külön készítünk alapot a leveshez akkor bőven mehet víz. Előbbi esetben annyit veszünk ki a léből amivel turmixolás után krémes állagú lesz, utóbbinál pont annyit készítünk amennyi majd kell hozzá. Szóval ha alaplevet,ha brokkolival együtt csináljuk egy vegetás vizet felteszünk. Mikor a brokkoli megpuhul,turmixba tesszük, alapléből hozzáteszünk,sózzuk,borsozzuk,szerecsendiót szórunk rá és összeturmixoljuk. Majd visszaöntjük az edénybe,tejszínt öntünk hozzá és felforraljuk még egyszer.

Trükkök, tippek, praktikák:


Sajttal és pirított kenyérkockával tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Chowder (amerikai kukoricaleves)
Chowder (amerikai kukoricaleves)

A hagymát apróra vágjuk, a szalonnát felkockázzuk, a krumplit meghámozzuk, és nagyobb kockára vágjuk. A szalonna zsírját egy lábasban kiolvasztjuk, egy ek olajjal segíthetünk neki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Palóc leves
Palóc leves

Először pörköltalapot készítünk. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és a zsíron alaposan megdinszteljük. (Ha megsózzuk a hagymát, jobban megpuhul.) Levesszük a tűzről, ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Jókai bableves
Jókai bableves

A Jókai-bableveshez a babot már előző nap érdemes hideg vízbe beáztatni, és a csülköt is megfőzhetjük előtte egy nappal 3 liter vízben, 4-5 óra alatt. (A főzőlevére szükség lesz, n...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Erdélyi csalánleves
Erdélyi csalánleves

1. A zsenge csalánleveleket megmossuk és forró vízzel leforrázzuk. 2. A szalonnát kockára vágjuk, zsírját kiolvasztjuk, a szalonnapörcöket tányérra szedjük, a zsír felét letöltjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk