- bármilyen száraz tészta
- tejszín
- reszelt sajt
- bacon
- tej
- zsíradék (olaj, zsír, vaj)
- só, bors, szerecsendió
A tésztát feltesszük föni sós vízbe.
Az alapot elkészítjük közben. Kevés zsíradékon a bacont megpirítjuk, majd hozzáadunk tejszínt, tejet, sajtot (ízlés szerint), majd sóval, borssal, szerecsendióval szórjuk. Mikor besürösödik levesszük a tüzröl és a fött tésztával összekeverjük.
Egy kis fokhagymával megbolondítható még.
A spagetti tésztát a csomagolásán lévő utasítás szerint kifőzzük, félretesszük. A gombát megtisztítjuk, negyedekbe vágjuk. A sonkát kis kockákra, vagy csíkokra vágjuk. A vajat s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet keverjük el a sóval. Az élesztőt kevés meleg vízzel és cukorral futtassuk fel, nagyjából 15 perc alatt. Keverjük a liszthez, adjuk hozzá a maradék meleg vizet, majd gyúrj...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű1. Robotgéppel keverjük össze a meleg (nem forró) vizet a cukorral oldódásig. Ha túl meleg (az élesztőhöz) hagyjuk picit hűlni, szórjuk az élesztőport a tetejére, hagyjuk 10 percig...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót a liszttel, csipetnyi sóval és a tojással összegyúrjuk. Lehet, hogy kevesebb evőkanál liszt is elég lesz, túrótól és a liszt minőségétől függ. Nyújtható tésztát kell kapnun...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű