Családireceptkönyv.hu

Felhőkenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 tojás
3 evőkanál krémsajt (lehetőleg natúr, de kísérletezhetsz is később)
¼ teáskanál sütőpor
ízlés szerint só

Elkészítés:


A tojásokat válaszd szét, majd a sárgáját keverd el a krémsajttal, illetve a kiválasztott fűszerekkel.
- A tojások fehérjéhez add hozzá a sütőport, majd verd fel kemény habbá.
- A két keveréket óvatosan, a kezeddel, kitárt ujjakkal dolgozd össze úgy, hogy ne törjön össze a habod.
- Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe kis kerek formákat önts ki ebből a tésztából úgy, hogy egymástól kényelmes távolságra legyenek.
- Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd addig, míg szép aranybarna nem lesz. Körülbelül 15-20 perc.
- Ha kész, hagyd egy picit kihűlni. Ezután fogyaszthatod köretként, esti nasiként, kenyér helyett, szendvicsként, ahogyan neked jól esik. Akár még elalvás előtt is ;)

Felhőkenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vajdasági sós recept
Vajdasági sós recept

elkészítés Kevés langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt. Összedagasztjuk a tésztához valókat. Keleszteni nem kell! Dagasztás után négyfelé vesszük a tésztát. Közben a töltel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Joghurtos pogácsa
Joghurtos pogácsa

Elkészítés: Egy tálban a lisztet és a sót összekeverjük, a 2 tojást felverjük és hozzáadjuk. A margarint mikróban langyosra olvasztjuk, a joghurtot is langyosra melegítjük. A langy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: SayenFreya
karfilolos sajtos muffin
karfilolos sajtos muffin

Nagyon egyszerű! a karfiolt le kell reszelni (darálni) kB fél kiló karfiolt használtam, két tojás, 20 dkg mandulaliszt és 10 dkg tönkölyliszt (barátnőm sima liszttel csinálta), só...

Elkészítési idő: 0,5
Nehézség: Könnyű
share
Lusta asszony töpörtyűs pogácsája
Lusta asszony töpörtyűs pogácsája

Másfél deci langyos tejben feloldjuk a kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és 10 percig pihentetjük, hogy megkeljen. A lisztet tálba szitáljuk, közepébe fészket alakítunk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk