3 tojás
3 evőkanál krémsajt (lehetőleg natúr, de kísérletezhetsz is később)
¼ teáskanál sütőpor
ízlés szerint só
A tojásokat válaszd szét, majd a sárgáját keverd el a krémsajttal, illetve a kiválasztott fűszerekkel.
- A tojások fehérjéhez add hozzá a sütőport, majd verd fel kemény habbá.
- A két keveréket óvatosan, a kezeddel, kitárt ujjakkal dolgozd össze úgy, hogy ne törjön össze a habod.
- Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe kis kerek formákat önts ki ebből a tésztából úgy, hogy egymástól kényelmes távolságra legyenek.
- Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd addig, míg szép aranybarna nem lesz. Körülbelül 15-20 perc.
- Ha kész, hagyd egy picit kihűlni. Ezután fogyaszthatod köretként, esti nasiként, kenyér helyett, szendvicsként, ahogyan neked jól esik. Akár még elalvás előtt is ;)
Az alapanyagokat összeöntjük, eldolgozzuk, összegyúrjuk. Hagyjuk pihentetni 15 percet. Ezt követően kinyújtjuk, felszeljük olyan formára amilyenre szeretnénk. A végén megkenjük tet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, 10 dkg vajat, a sót és a tejfölt az összemorzsolt élesztővel összegyúrjuk. 1 órát kelesztjük meleg helyen, konyharuhával letakarva. A megkelt tésztát lisztezett deszká...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszteket, a sót, és a reszelt sajtot egy tálban elkeverjük, majd a puha kókuszzsírral elmorzsoljuk. A natúr joghurtot elkeverjüik a tojássárgájával és a szárazanyagokhoz adjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat gyúrjuk össze annyi tejföllel, hogy nyújtható, de ne túl lágy tésztát kapjunk. A tésztát nyújtsuk vékonyra ( kb. 4 – 5 mm, mivel sülés közben egy kicsit emelkedni fo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű