3 tojás
3 evőkanál krémsajt (lehetőleg natúr, de kísérletezhetsz is később)
¼ teáskanál sütőpor
ízlés szerint só
A tojásokat válaszd szét, majd a sárgáját keverd el a krémsajttal, illetve a kiválasztott fűszerekkel.
- A tojások fehérjéhez add hozzá a sütőport, majd verd fel kemény habbá.
- A két keveréket óvatosan, a kezeddel, kitárt ujjakkal dolgozd össze úgy, hogy ne törjön össze a habod.
- Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe kis kerek formákat önts ki ebből a tésztából úgy, hogy egymástól kényelmes távolságra legyenek.
- Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd addig, míg szép aranybarna nem lesz. Körülbelül 15-20 perc.
- Ha kész, hagyd egy picit kihűlni. Ezután fogyaszthatod köretként, esti nasiként, kenyér helyett, szendvicsként, ahogyan neked jól esik. Akár még elalvás előtt is ;)
A lisztet elmorzsolom a margarinnal, hozzáadom a felfuttatott élesztőt meg a többi hozzávalót. Annyi tejet öntök hozzá, hogy könnyen dagasztható legyen. a kidolgozott tészta tetejé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1A sütőt melegítsd elő 200 C-ra. A paradicsomot 4 egyenlő vastagságú szeletre vágd fel. 2A spenótlevelet és a fűszereket aprítsd fel, majd keverd össze. 3A házi, vagy késze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKét deci vizet meglangyosítunk, kevés cukrot szórunk bele, és rámorzsoljuk az élesztőt. A lisztet tálba öntjük, adunk hozzá sót, két evőkanál étolajat és a felfutott élesztős vizet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport és a sót. Elmorzsoljuk benne a margarint, majd hozzáadjuk a tejfölt és egy marék reszelt sajtot. Jól összedolgozzuk. E...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű