4 tojás
1,5 pohár olaj
4 pohár liszt
2 pohár cukor
2 csomag sütőpor
2 pohár kefir (joghurttal is tökéletes)
A hozzávalókat a kefires pohárral mérjük ki. Először robotgéppel (vagy habverővel) habosra verjük a cukrot, az olajat és a tojást, majd a többi hozzávalót is belekeverjük. (Bármilyen gyümölcsöt beledobálhatunk a tésztába. Én most meggyel készítettem.)
180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.
Ha kakaós piskótát szeretnénk készíteni belőle, akkor a liszt hozzáadásakor ízlés szerint 2-4 evőkanál cukrozatlan kakaóport is a tésztába keverjünk.
A tejet a cukorral meglangyosítjuk, és az élesztőt felfuttatjuk benne. Közben a tészta többi hozzávalóit egy tálba kimérjük. Ha az élesztő felfutott, a többi alapanyagho...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű200 fokra melegítjük elő a sütőt és 12 muffin formát kibélelünk muffin papírral. Összekeverjük a lisztet, a sütőport és a sót egy keverőtálban. Egy másik tálban összekeverjük a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 0,5 cm vastagságúra nyújtott tésztából szúrjunk ki kerek formákat. Töltsük meg aszalt gyümölccsel (szilva, barack, meggy, cseresznye), csippentsük össze a tésztát a képen látható...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csokit és a vajat megolvasztjuk, kicsit hűlni hagyjuk. A tojásokat a porcukorral habosra keverjük. Lassan, folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a csokit is és a lisztet is, úgy,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű