50 dkg túró
450 g tejföl
10 dkg szoba hőmérsékletű vaj
8 tojás
7 evőkanál liszt
7 evőkanál cukor
1 citrom reszelt héja
a tepsi kenéséhez:
vaj
a tálaláshoz:
baracklekvár
A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében a keverő tálba téve kikeverjük. Az így kapott masszát a kivajazott (lisztezni nem kell!), magas falú tepsibe öntjük. A tepsit néhányszor a konyhapulthoz ütögetjük, hogy egyenletesen elterüljön a tészta, illetve, hogy a felesleges levegő távozzon belőle.
Az előmelegített sütőbe (180 C) tesszük és annak erősségétől függően kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)
Sülés közben jelentősen megemelkedik, majd amikor a sütőből kivesszük, összeesik.
Forrón ízlés szerint felszeleteljük, de kihűtve is isteni.
Az egész tojásokat a cukrokkal, sóval jó habosra keverjük, hozzáadjuk kanalanként a tejfölt, azzal tovább keverjük, végül a sütőporral elkevert lisztet apránként hozzászitáljuk,maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kókuszolajat egy edénybe fel kell olvasztani, majd az összes alapanyagot bele kell tenni. Jöhet egy alapos kevergetés. Az összekevert tésztából ezután egy kanál segítségével ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat összegyúrjuk, hogy nyújtható legyen, és 3 lapot sütünk. 2. Töltelék: egy lapot összetörünk, és annyi vaníliás-cukros tejjel forraljuk, hogy krémszerű legyen....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük. A vajat a cukorral habosra verjük, majd beledolgozzuk az átszitált és sütőporral elkevert lisztet, a darált diót, végül hozzáadj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű