22 dkg mascarpone
4 evőkanál nutella
5 dkg mandulaforgács vagy mogyoró
5 dkg vaj (laktózmentes is lehet)
1 evőkanál porcukor
1 csomag keksz (gluténmentes is lehet)
A kekszet a zacskóba apró darabokra töröm. Az így felaprított kekszet összedolgozom egy evőkanál nutellával és a szobahőmérsékletű vajjal.
Egy krémlapát segítségével a mascarpone sajtot elkeverem a porcukorral és a 3 evőkanál nutellával.
Egy 19 cm átmérőjű tortaformába beleteszem a kekszes keveréket, és szépen ellapítom. Erre kerül a nutellás mascarpone krém. Fagyasztóba teszem legalább egy órára. Ha több, az csak jó!
A mandulaforgácsot egy száraz serpenyőbe megpirítom és közvetlenül a szervírozás ellőtt teszem a tortára, hogy finom ropogós legyen. Mandula helyett használhatunk mogyorót is! Akár egyben, akár kisebb darabokban.
Ezt a süteményt glutén- és laktózmentes változatban is elkészíthetjük, ha úgy vásároljuk a hozzávalókat!
Tipp: poharas változatban is készíthetjük! A pohár aljára tesszük a kekszes masszát, és rá a nutellás mascarponét. A tetejére mehet egy kis tejszínhab is.
1. Kézi mixerrel vagy robotgéppel a túrót és a porcukrot összekeverem, fokozatosan adom hozzá a tejet, majd az olajat. 2. Ezután már kézzel dolgozom bele a sütőporral és pici sóva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük (a palacsintatésztánál valamivel sűrűbb masszát kell kapjunk), majd szilikonos sütőpapírra kanalazva alsó-felső sütésen 200 fokon készre sütjük (akkor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. 2. A hozzávalókat összegyúrjuk. Ha nagyon száraz, akkor adunk hozzá még egy kis tejfölt, ha nagyon ragacsos, akkor egy pici lisztet. Egyébként a...
Elkészítési idő: 1h. Nehézség: KönnyűAz élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk, majd a hozzávalókat összekeverjük, összegyúrjuk. Könnyű, de jól nyújtható tésztát kapunk. A tésztát nem kell pihentetni! Egyből vékonyra n...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű