Hozzávalók (4 zsemléhez):
60 g Szafi Fitt sütőliszt
60 g Szafi Ch-mínusz liszt
3 db egész M-es tojás habosra verve
100 ml víz
30 g kókuszolaj
1 mokkáskanál szódabikarbóna
2 nagy csipet medvehagymalevél
2 csipet só
Tésztába bele napraforgómag
Tetejére szezámmag
Majd a végén:
Még 50 ml víz
és 1 evőkanál bambuszrost
Az összes hozzávalót összekevertem és amikor összeállt a tészta, még hozzáadtam 1 evőkanál bambuszrostot, majd 50 ml vizet.
Vizes kézzel 4 db zsemlét formáztam, a tetejét megszórtam szezámmaggal.
Sütési ideje légkeverésen: 180 C fokon 30-35 percig
A tejet langyosítsuk meg, majd keverjük el benne a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt és 5-10 percre tegyük félre felfutni. A dagasztó tálba mérjük bele a két féle lisztet, sót...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet a sóval és a sütőporral elkeverjük. Mehet bele az olaj és végül annyi víz amenyivel egy gyurma állagú tésztát kapunk. Állni hadjuk. A töltelékhez a hozzávalókat apróra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy kicsit olvasszuk meg a zsírt és tegyük a lisztbe. Langyos vízbe tegyük bele az ecetet és a sót dagasztógépben 8-10 perc alatt kidagasztjuk lassan adagolva az ecetes sós vize...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA kovászhoz (60 dkg lisztre számítva) 2,5 dkg friss élesztőt belemorzsolunk egy fél literes edénybe, összekeverjük 1,5 dl langyos vízzel, 1 kávéskanál cukorral és 2 evőkanál teljes...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű