menu

Családireceptkönyv.hu

Fényes csokimáz mézeskalács sütihez


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Jegesedés:
Mennyiség Hozzávaló

1 evőkanál zselatin por
3 kanál hideg víz
140 gr vaj
75 gr p cukor
3 kanál kakaó

Elkészítés:


Elkészítési módszer
A zselatint feloldjuk 3 evőkanál hideg vízben, hagyjuk egy pillanatra megduzzadni.

A cukrot és a kakaót szitáljuk egy serpenyőbe, adjuk hozzá a vajat és a felduzzadt zselatint, tegyük lassú tűzre, és időnként keverjük meg, amíg a vaj teljesen elolvad, és az összes hozzávalót egynemű, fényes mázzá keverjük (ne forraljuk!).

A mézeskalácsokat fogpiszkálóval mártsuk a mázba, vagy öntsük a mézeskalácsok vagy egyéb péksütemények tetejére.
A mázas mézeskalácsokat a rácsra tesszük, amíg megszilárdulnak.

Fényes csokimáz mézeskalács sütihez

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Desszertek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Habos citromos álom sütés nélkül
Habos citromos álom sütés nélkül

Elkészítése: A hideg tejszínt felverjük, majd a vége fele hozzáadagoljuk a habfixálót. A tejfölt a cukrokkal, reszelt citromhéjjal és levével simává keverjük, majd a felvert te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gofri
Gofri

A vajat egy kicsit megolvasztjuk annyira, hogy a cukorral, vaníliás cukorral,sóval habosra tudjuk keverni. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját hozzáadjuk a vajas masszához,és e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Szilvi
Túrótorta
Túrótorta

A tejszínt felverem a habfixálóval és a zseléfixszel. Külön kikeverem a túrót a sűrített tejjel. A kettőt összekeverem és belereszelem a citrom héját. A piskótalapot ketté vágom....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gonda
Aszaltbarackos chiapuding
Aszaltbarackos chiapuding

link

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk