menu

Családireceptkönyv.hu

Fényes csokimáz mézeskalács sütihez


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Jegesedés:
Mennyiség Hozzávaló

1 evőkanál zselatin por
3 kanál hideg víz
140 gr vaj
75 gr p cukor
3 kanál kakaó

Elkészítés:


Elkészítési módszer
A zselatint feloldjuk 3 evőkanál hideg vízben, hagyjuk egy pillanatra megduzzadni.

A cukrot és a kakaót szitáljuk egy serpenyőbe, adjuk hozzá a vajat és a felduzzadt zselatint, tegyük lassú tűzre, és időnként keverjük meg, amíg a vaj teljesen elolvad, és az összes hozzávalót egynemű, fényes mázzá keverjük (ne forraljuk!).

A mézeskalácsokat fogpiszkálóval mártsuk a mázba, vagy öntsük a mézeskalácsok vagy egyéb péksütemények tetejére.
A mázas mézeskalácsokat a rácsra tesszük, amíg megszilárdulnak.

Fényes csokimáz mézeskalács sütihez

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Desszertek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Adrien
Mákos guba
Mákos guba

A kiflit felkarikázzuk, sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Összekeverjük a langyos tejet a mákkal, porcukorral, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal és a tojások sárgájával. A mák...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
DESSZERTEK
DESSZERTEK

ALAP PISKÓTÁK ALAP PISKÓTÁK

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Karácsonyi fahéjas, marcipános panna cotta
Karácsonyi fahéjas, marcipános panna cotta

A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk 10 percre. A marcipánt kis kockákra vágjuk vagy a reszelő durva fokán lereszeljük. A tejet és a tejszínt összeöntjük, megmelegítjük, hozzáadju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Buborékos francia csokoládékrém bögrésen
Buborékos francia csokoládékrém bögrésen

1. A csokoládét gőz felett vagy mikrohullámú sütőben egy nagyobb tálban megolvasztjuk. Ha mikrohullámot használunk, akkor kevergessük át fél percenként. 2. A három tojás sárgáját...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk