Jegesedés:
Mennyiség Hozzávaló
1 evőkanál zselatin por
3 kanál hideg víz
140 gr vaj
75 gr p cukor
3 kanál kakaó
Elkészítési módszer
A zselatint feloldjuk 3 evőkanál hideg vízben, hagyjuk egy pillanatra megduzzadni.
A cukrot és a kakaót szitáljuk egy serpenyőbe, adjuk hozzá a vajat és a felduzzadt zselatint, tegyük lassú tűzre, és időnként keverjük meg, amíg a vaj teljesen elolvad, és az összes hozzávalót egynemű, fényes mázzá keverjük (ne forraljuk!).
A mézeskalácsokat fogpiszkálóval mártsuk a mázba, vagy öntsük a mézeskalácsok vagy egyéb péksütemények tetejére.
A mázas mézeskalácsokat a rácsra tesszük, amíg megszilárdulnak.
Elkészítése: A hideg tejszínt felverjük, majd a vége fele hozzáadagoljuk a habfixálót. A tejfölt a cukrokkal, reszelt citromhéjjal és levével simává keverjük, majd a felvert te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat egy kicsit megolvasztjuk annyira, hogy a cukorral, vaníliás cukorral,sóval habosra tudjuk keverni. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját hozzáadjuk a vajas masszához,és e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínt felverem a habfixálóval és a zseléfixszel. Külön kikeverem a túrót a sűrített tejjel. A kettőt összekeverem és belereszelem a citrom héját. A piskótalapot ketté vágom....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűlink
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű