Családireceptkönyv.hu

Fényes csokimáz mézeskalács sütihez


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Jegesedés:
Mennyiség Hozzávaló

1 evőkanál zselatin por
3 kanál hideg víz
140 gr vaj
75 gr p cukor
3 kanál kakaó

Elkészítés:


Elkészítési módszer
A zselatint feloldjuk 3 evőkanál hideg vízben, hagyjuk egy pillanatra megduzzadni.

A cukrot és a kakaót szitáljuk egy serpenyőbe, adjuk hozzá a vajat és a felduzzadt zselatint, tegyük lassú tűzre, és időnként keverjük meg, amíg a vaj teljesen elolvad, és az összes hozzávalót egynemű, fényes mázzá keverjük (ne forraljuk!).

A mézeskalácsokat fogpiszkálóval mártsuk a mázba, vagy öntsük a mézeskalácsok vagy egyéb péksütemények tetejére.
A mázas mézeskalácsokat a rácsra tesszük, amíg megszilárdulnak.

Fényes csokimáz mézeskalács sütihez

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Desszertek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tünde
Máglyarakás
Máglyarakás

Felkarikázzuk a szikkadt kifliket. Összekeverjük a tejet a tojások sárgájával, 10 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, és beleáztatjuk a felkarikázott péksüteményt. Az almát megtisz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kókuszkrémes gyümölcskocsonya
Kókuszkrémes gyümölcskocsonya

Keverd össze a kókusztejet egy kanálnyi zselatinnal és melegítsd fel egy edényben. Mielőtt forrni kezd, vedd le a tűzről, adj hozzá 2 kanál édesítőt és a vaníliarúd magjait, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Adrienn
kopp
kopp

fbghsdfgarg jioéúkjgaljgléasjg kaséfdhjzaseéhz aséjfhzaéz aéjlerzaéerz

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Sült fagylalt
Sült fagylalt

A fagylaltból 6 nagy gömböt formázunk, és megfagyasztjuk. 2. A lisztből a tojással és a vízzel tésztát keverünk. A fagylaltgömböket belemártjuk, a morzsába forgatjuk. A mélyhűt...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk