Jegesedés:
Mennyiség Hozzávaló
1 evőkanál zselatin por
3 kanál hideg víz
140 gr vaj
75 gr p cukor
3 kanál kakaó
Elkészítési módszer
A zselatint feloldjuk 3 evőkanál hideg vízben, hagyjuk egy pillanatra megduzzadni.
A cukrot és a kakaót szitáljuk egy serpenyőbe, adjuk hozzá a vajat és a felduzzadt zselatint, tegyük lassú tűzre, és időnként keverjük meg, amíg a vaj teljesen elolvad, és az összes hozzávalót egynemű, fényes mázzá keverjük (ne forraljuk!).
A mézeskalácsokat fogpiszkálóval mártsuk a mázba, vagy öntsük a mézeskalácsok vagy egyéb péksütemények tetejére.
A mázas mézeskalácsokat a rácsra tesszük, amíg megszilárdulnak.
A leveles vajas tésztát 2 mm vastagságúra nyújtjuk ki, és 6 cm átmérőjű fánkszaggatóval korongokat szűrunk ki belőle. Minden második korongnak 4 vm átmérőjű szaggatóval kiszűrjuk a...
Elkészítési idő: 45 pec Nehézség: KönnyűTojásokat a xilitollal verd habosra habverővel, majd add hozzá az oliva olajat, narancslé felét és mandula aromát. Aztán lassan adagold bele a lisztet és sütőport, hogy ne legye...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzóval a kekszet összetörjük morzsásra, géppel, vagy kézzel, ahogy tetszik. A krémhez kikeverjük kézi habverővel a hozzávalókat. Egy pici citromlé vagy citromhéj is jót tesz neki,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű