Jegesedés:
Mennyiség Hozzávaló
1 evőkanál zselatin por
3 kanál hideg víz
140 gr vaj
75 gr p cukor
3 kanál kakaó
Elkészítési módszer
A zselatint feloldjuk 3 evőkanál hideg vízben, hagyjuk egy pillanatra megduzzadni.
A cukrot és a kakaót szitáljuk egy serpenyőbe, adjuk hozzá a vajat és a felduzzadt zselatint, tegyük lassú tűzre, és időnként keverjük meg, amíg a vaj teljesen elolvad, és az összes hozzávalót egynemű, fényes mázzá keverjük (ne forraljuk!).
A mézeskalácsokat fogpiszkálóval mártsuk a mázba, vagy öntsük a mézeskalácsok vagy egyéb péksütemények tetejére.
A mázas mézeskalácsokat a rácsra tesszük, amíg megszilárdulnak.
A hozzávalókat egyneműre keverjük. Egy serpenyőben kókuszzsírt forrósítunk, és kisméretű, vastagabb palacsintákat sütünk benne. Sütőlapáttal lehet óvatosan megfordítani. Melegen tá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesTészta: A lisztet, vajat, szalalkálit összemorzsolni, a tojással, tejjel összedolgozni. 4 cipót kell formázni az adagból. Egyenként nagy tepsi méretűre nyújtani, aranyszínűre sütn...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. A sütőporral elkevert lisztet óvatosan beleforgatjuk és zsírozott, lisztezett tepsiben tűpróbáig sütjük. A krém hozzávalóit a m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTésztához a vizet, cukrot, vajat, sót egy lábasba tesszük, és tűzhelyen kicsit felforraljuk. Félrehúzzuk, beletesszük a lisztet és keverjük amíg egy kis gombócot nem kapunk. Kicsit...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz