Családireceptkönyv.hu

Fényes csokimáz mézeskalács sütihez


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Jegesedés:
Mennyiség Hozzávaló

1 evőkanál zselatin por
3 kanál hideg víz
140 gr vaj
75 gr p cukor
3 kanál kakaó

Elkészítés:


Elkészítési módszer
A zselatint feloldjuk 3 evőkanál hideg vízben, hagyjuk egy pillanatra megduzzadni.

A cukrot és a kakaót szitáljuk egy serpenyőbe, adjuk hozzá a vajat és a felduzzadt zselatint, tegyük lassú tűzre, és időnként keverjük meg, amíg a vaj teljesen elolvad, és az összes hozzávalót egynemű, fényes mázzá keverjük (ne forraljuk!).

A mézeskalácsokat fogpiszkálóval mártsuk a mázba, vagy öntsük a mézeskalácsok vagy egyéb péksütemények tetejére.
A mázas mézeskalácsokat a rácsra tesszük, amíg megszilárdulnak.

Fényes csokimáz mézeskalács sütihez

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Desszertek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hilda
Profiterol
Avatar Hilda Kedvelnék
Profiterol

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Dani
Habos pástétom
Habos pástétom

A leveles vajas tésztát 2 mm vastagságúra nyújtjuk ki, és 6 cm átmérőjű fánkszaggatóval korongokat szűrunk ki belőle. Minden második korongnak 4 vm átmérőjű szaggatóval kiszűrjuk a...

Elkészítési idő: 45 pec
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsike
Olasz citrus torta
Olasz citrus torta

Tojásokat a xilitollal verd habosra habverővel, majd add hozzá az oliva olajat, narancslé felét és mandula aromát. Aztán lassan adagold bele a lisztet és sütőport, hogy ne legye...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Cheesecake a pohárban
Cheesecake a pohárban

Szóval a kekszet összetörjük morzsásra, géppel, vagy kézzel, ahogy tetszik. A krémhez kikeverjük kézi habverővel a hozzávalókat. Egy pici citromlé vagy citromhéj is jót tesz neki,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk