Jegesedés:
Mennyiség Hozzávaló
1 evőkanál zselatin por
3 kanál hideg víz
140 gr vaj
75 gr p cukor
3 kanál kakaó
Elkészítési módszer
A zselatint feloldjuk 3 evőkanál hideg vízben, hagyjuk egy pillanatra megduzzadni.
A cukrot és a kakaót szitáljuk egy serpenyőbe, adjuk hozzá a vajat és a felduzzadt zselatint, tegyük lassú tűzre, és időnként keverjük meg, amíg a vaj teljesen elolvad, és az összes hozzávalót egynemű, fényes mázzá keverjük (ne forraljuk!).
A mézeskalácsokat fogpiszkálóval mártsuk a mázba, vagy öntsük a mézeskalácsok vagy egyéb péksütemények tetejére.
A mázas mézeskalácsokat a rácsra tesszük, amíg megszilárdulnak.
A kiflit felkarikázzuk, sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Összekeverjük a langyos tejet a mákkal, porcukorral, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal és a tojások sárgájával. A mák...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűALAP PISKÓTÁK ALAP PISKÓTÁK
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lapzselatint hideg vízbe áztatjuk 10 percre. A marcipánt kis kockákra vágjuk vagy a reszelő durva fokán lereszeljük. A tejet és a tejszínt összeöntjük, megmelegítjük, hozzáadju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csokoládét gőz felett vagy mikrohullámú sütőben egy nagyobb tálban megolvasztjuk. Ha mikrohullámot használunk, akkor kevergessük át fél percenként. 2. A három tojás sárgáját...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű