Tészta:
200 g liszt
60 g cukor
80 g margarin/vaj
vaníliaaroma (elhagyható)
1 citrom reszelt héja (elhagyható)
3 tojássárgája
0,5 tk sütőpor
csipet só
Töltelék:
800 g rebarbara
150 g cukor
2 tk fahéj
50 g étkezési keményítő
Vaníliaaroma
Tetejére:
3 tojásfehérje
csipet só
150-175 g cukor
1. a rebarbarának eltávolítjuk a kemény, fás részét, kis darabokra vágjuk. Egy tálban összekeverjük a cukorral, fahéjjal, vaníliaaromával és a keményítővel.
2. a tésztához az összes alapanyagot összegyúrni, és a formába nyomkodni, a szélén kicsit feljebb húzni, hogy a töltelék késöbb ne folyjon ki.
3. Beleöntjük a tölteléket és 190 °C-on 30 percig sütni.
4. kb.10 perccel a sütési idő lejárta előtt elkészítjük a cukros-tojásfehérje habot.
5. a tojásfehérjét a csipet sóval, és a fokozatosan hozzáadott cukorral felverni, és tovább verni, míg a cukor teljesen fel nem olvad. (sűrű tejföl sűrűségű masszát kell kapni.)
6. A félkész sütire a tojásfehérje habot eloszlatni, kanállal csúcsokat képezni a tetejére, majd további 10-15 percet sütni 175°C-on a sütő alsó harmadában (!)
7 a kész süit kihűlni hagyni, felszelni.
A megadott tésztamennyiség egy 28 cm átmérőjű tortaformában kb. 1 cm vastag. Érdemes kipróbálni 1,5- vagy dupla adag tésztával. ( a képen látható dupla adag tésztával készült.)
Az étkezési keményítőt ne hagyjuk ki, különben túl lédús lesz a sütemény és eláztatja a tésztát.
A sütőt előmelegítjük. Két nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral. Egy tálba szórjuk a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a cappuccino port, a cukrokat, és jól átforgatjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat elkeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a szódabikarbónás, fahéjas lisztet és az olajat, végül beleforgatjuk a lecsepegtetett reszelt almát is. Kb. 180 fokon 30 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a lisztet, sót és a zsírt el vegyítjük utána adjuk hozzá a langyos sós vizet. Közepesen lágy tésztát gyúrunk jól kidolgozzuk, hogy ne legyen csomó benne. Kb. 25-30 perc. Eb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés Az alapanyagokat jól összekeverjük, majd 10 perc pihentetés után, kanál segítségével formázzuk meg, majd bő olajba szaggassuk ki és süssük aranysárgára. Szalvétára va...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű