Családireceptkönyv.hu

Rebarbarás süti


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 8 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:
200 g liszt
60 g cukor
80 g margarin/vaj
vaníliaaroma (elhagyható)
1 citrom reszelt héja (elhagyható)
3 tojássárgája
0,5 tk sütőpor
csipet só

Töltelék:
800 g rebarbara
150 g cukor
2 tk fahéj
50 g étkezési keményítő
Vaníliaaroma

Tetejére:
3 tojásfehérje
csipet só
150-175 g cukor

Elkészítés:


1. a rebarbarának eltávolítjuk a kemény, fás részét, kis darabokra vágjuk. Egy tálban összekeverjük a cukorral, fahéjjal, vaníliaaromával és a keményítővel.
2. a tésztához az összes alapanyagot összegyúrni, és a formába nyomkodni, a szélén kicsit feljebb húzni, hogy a töltelék késöbb ne folyjon ki.
3. Beleöntjük a tölteléket és 190 °C-on 30 percig sütni.
4. kb.10 perccel a sütési idő lejárta előtt elkészítjük a cukros-tojásfehérje habot.
5. a tojásfehérjét a csipet sóval, és a fokozatosan hozzáadott cukorral felverni, és tovább verni, míg a cukor teljesen fel nem olvad. (sűrű tejföl sűrűségű masszát kell kapni.)
6. A félkész sütire a tojásfehérje habot eloszlatni, kanállal csúcsokat képezni a tetejére, majd további 10-15 percet sütni 175°C-on a sütő alsó harmadában (!)
7 a kész süit kihűlni hagyni, felszelni.

Trükkök, tippek, praktikák:


A megadott tésztamennyiség egy 28 cm átmérőjű tortaformában kb. 1 cm vastag. Érdemes kipróbálni 1,5- vagy dupla adag tésztával. ( a képen látható dupla adag tésztával készült.)
Az étkezési keményítőt ne hagyjuk ki, különben túl lédús lesz a sütemény és eláztatja a tésztát.

Rebarbarás süti

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dobos Anna
Cappuccinos-csokis keksz
Cappuccinos-csokis keksz

A sütőt előmelegítjük. Két nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral. Egy tálba szórjuk a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a cappuccino port, a cukrokat, és jól átforgatjuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: jaci
Fahéjas almás süti
Fahéjas almás süti

A tojásokat elkeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a szódabikarbónás, fahéjas lisztet és az olajat, végül beleforgatjuk a lecsepegtetett reszelt almát is. Kb. 180 fokon 30 perc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrós rétes másik verzió (Juhos József)
Túrós rétes másik verzió (Juhos József)

Először a lisztet, sót és a zsírt el vegyítjük utána adjuk hozzá a langyos sós vizet. Közepesen lágy tésztát gyúrunk jól kidolgozzuk, hogy ne legyen csomó benne. Kb. 25-30 perc. Eb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrófánk
Túrófánk

Elkészítés Az alapanyagokat jól összekeverjük, majd 10 perc pihentetés után, kanál segítségével formázzuk meg, majd bő olajba szaggassuk ki és süssük aranysárgára. Szalvétára va...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk