50 dkg liszt
2 evőkanál étolaj vagy olíva olaj
2 teáskanál só
1 teáskanál cukor
3 dkg élesztő
3 dl langyos víz
Minden hozzávalót egybe teszünk és tésztát készítünk majd duplájára kelesztjük. Ez kb egy óra. Az élesztőt nem kell futtatni, csak elmorzsolni!
Miután a tésztánk megkelt 8 részre osztjuk és kis gömböcöket készítünk amiket 10-15 percig pihentetünk.
Köröket nyújtunk belőle, majd fél óra kelesztés után a sütőben 220 fokon megsütjük. Rácsos sütöttem, kettesével készültek
1. Prvo iseci krompir na četvrtine (pekarski krompir) i isprži ga tako da ostane čvrst. Ostavi da se hladi. Jagnjetinu podeli na 2 parčeta od po 200 grama i stavi da se kuva do...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEbből összesen kb. 6 dl illatosító lesz, ilyenkor választhatunk tavaszi illatokat, és ebben az esetben még az se baj ha nem 100 %-s az illóolaj. Piros eper illatú Kék Jácint illa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA napraforgót rakjuk aprítógépbe, és addig nyomassuk, amíg mogyoróvaj állagú lesz. Ezután hozzáadjuk a többi összetevőt, még mixeljük kicsit, és voilá!
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kenyér széleit levágjuk, majd egy sodrófával kinyújtjuk. Ráteszünk egy-egy szelet sajtot, majd feltekerük. Rátekerünk egy-egy szelet bacont és fogpiszkálóval rögzítjük. Egy serp...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű