2 egész tojás,
4 tojássárgája,
15 dkg porcukor,
citromhéj,
4 tojásfehérje és
15 dkg daraliszt
barackíz
Csak másnap szeleteljük fel.
Töltelék:
Hozzávalók:
15 deka porcukor,
15 darab piskóta,
1 citrom leve,
15 deka őrölt dió,
5 deka csokoládé és
1 deci rum
A cukrot egy kevés vízzel sűrű sziruppá főzzük. A kihűlt sziruppal meglocsoljuk a piskótát, hozzákeverjük a citromlevet, az őrölt diót és a rumot. A tölteléket jól kikeverjük és összevegyítjük a reszelt csokoládéval. Az egészet még egyszer jól átkeverjük.
Rumos máz:
26 deka porcukor,
2 evőkanál forrásban lévő vízzel és
2 evőkanál rummal fél óra hosszat keverjük
A két egész tojást meg a négy tojássárgáját, a cukrot és a reszelt citromhéjat fél óra hosszat keverjük.
A fehérjéből kl keményre vert habot a liszttel együtt könnyedén hozzákeverjük a kikevert tésztához. A tésztát a kikent, meglisztezett tepsibe öntjük és lassan megsütjük.
Mikor a tészta megsül, kivesszük a tepsiből megnedvesített késsel hosszában három egyforma részre szeljük. Az alsó részt baracklekvárral megkenjük és a töltelék felét is rákenjük. Ráborítjuk a második a második részt, meglocsoljuk rummal, megkenjük baracklekvárral és a töltelék maradékával. Betakarjuk a harmadik lappal, 1 óra hosszat nehezékkel terheljük meg, majd bevonjuk rumos mázzal.
Csak másnap szeleteljük fel
-Van egyszerűbb puncsos máz, íme: 25 dkg porcukor, 3 evőkanál citromlé, 2 evőkanál meggylé. Jól kikeverem hidegen, és a sütire kenem. Nem kell félóráig keverni.
a tojásokat szétválasztjuk -a tojások sárgáját elkeverjük a porcukorral + vaniliás cukorral -hozzákeverjük lassan a langyos vizet + olajat a lisztbe elkeverjük a sütőport -a to...
Elkészítési idő: 20 Nehézség: Könnyűaz egészet jól össze kever majd formába kanalaz forró sütő és 12 percig legalább nem kinyit
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNem érheti közvetlenül hő a csokit. Hozzáadjuk a tejszínt, addig keverve, amíg egynemű lesz és közben melegítjük. Szobahőmérsékletűre hagyjuk hűlni.
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóiból összeállítjuk a tésztát, majd becsomagoljuk és 1 órára hűtőbe tesszük. Amíg a tészta pihen elkészítjük a tölteléket. A befőtteket lecsepegtetjük, a levét...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű