• 8 kisebb szelet csont nélküli karaj
• 6-8 db paprika
• 2-3 db paradicsom + paradicsomlé
• 1 fej vöröshagyma
• 10 dkg füstölt szalonna
• só, bors
• grill fűszerkeverék
• étolaj
• pirospaprika
A húst kiklopfoljuk, grill fűszerkeverékkel megszórjuk. Kevés olajon szép pirosra sütjük.
A szalonnát apró kockára vágjuk és zsírjára sütjük, rátesszük a hagymát és megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, kevés paradicsomlét, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a pirospaprikát. 15-20 perc alatt készre pároljuk. Ehhez a lecsós alaphoz adjuk hozzá az elősütött karajszeleteket, majd puhára főzzük.
Update 1 tésztával kínáljuk.
Puhára főzünk 1.2 kg sertéstüdőt, 70 dkg húsos tokaszalonnát. Kiszedve hűtjük. Közepesre daráljuk. A tüdő főzőlevében 20 dkg rizst félpuhára főzünk. 25 dkg finomra vágott vörösh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra felkockázott húst vízben feltesszük főni. Sóval, borssal, majoránnával ízesítve, én tettem bele pár darab friss paradicsomot is (ha elfőtte a levét nem pótoljuk). Ha f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A darálthúst, zsemlét, a nyers tojásokat és a fűszereket összegyúrjuk. 2. A főtt tojásokat keresztben kettévágjuk. 3. Egy 12 lyukú muffin sütőt kibélelünk a 12 szelet baconne...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sertésoldalast a csontok mentén felszeleteltem, besóztam, borsoztam, fűszereztem, lisztben meghempergettem és a kisütött szalonnakockák zsírján elősütöttem, majd félretettem. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű