1 kg sertéskaraj
1-2 tk só
1-2 tk bors
2 ek mustár
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 dl olaj
Az 1 kg karajt megmosom, fölszeletelem, megsózom, borsozom.
Bekenem a húst mustárral. Alaposan bedörzsölöm, hagyom állni legalább 0,5 órát. Előző este is el lehet készíteni, ilyenkor letakarva a hűtőbe tesszük. Fölhevítem az olajat, bőrt pirítok először az egyik majd a másik oldalára. Míg a hús pirul, közben fölszeletelem a hagymát. Rádobom a hagymát a pirított húsra. Fedő alatt kislángon, 5-8 percig párolom, majd a fedőt levéve nagylángon sütöm amíg a hús megpirul.Közben a húsokat megforgatom.
Rizzsel, sültkrumplival, krumplipürével stb. tálalom.
A darált húst összedolgozzuk a zsemlyemorzsával, egész tojással, sóval, borssal, paprikával. Petrezselyemzölddel ízesítjük. Kis gombócokat készítünk, melyeket elősütünk kevés olajo...
Elkészítési idő: 1,5 óraA rizst mosd meg, s csöpögtesd le. Ha a pörkölt már majdnem puha, egy tűzálló tálban add hozzá a rizst, a kicsumázott, felaprított zöldpaprikát és a feldarabolt paradicsomot. Sózd,...
Elkészítési idő:A gombócok hozzávalóiból, az olaj kivételével, összeállítjuk a húsos masszát, melyből kis golyókat formálunk és forró olajban kisütjük. A paprikáshoz a hagymát apróra vágjuk, megm...
Elkészítési idő: