1 kg burgonya
10 dkg sajt
2 tojás
friss kapor
rozmaring
só, bors
olaj
A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és összetörjük, mintha burgonyapürét készítenénk. Amikor langyos, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tojásokat és fűszerezzük. Keverünk hozzá 2 evőkanál olajat, majd vizes kézzel kisebb tenyérnyi labdákat formázunk a masszából. Kiolajozott tepsibe, szorosan egymás mellé tesszük őket. A tetejét is átkenjük olajjal és 180 fokos sütőben, nagyjából fél óra alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk kicsit hűlni és tálalhatjuk.
Mellé fűszeres paradicsomszószt, vagy fokhagymaszószt is kínálhatunk, de anélkül is nagyon finom.
A ropogós kacsasült mellé kiváló, pláne párolt káposztával.
A hozzávalókat összekeverjük, majd forrásban lévő vízbe szaggatjuk és megfőzzük.
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűAz olajat felforrósítjuk, majd a 2 csésze tarhonyát rászórjuk és néha megkavarva kedvünk szerinti barnaságig pirítjuk (én nem szeretem túl barnára, inkább olyan közepesnek mondanám...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát megtisztítjuk, majd kockára vágva, bő vízben puhára főzzük. Vajjal, tejjel, tejföllel, sóval és borssal krémes állagú pürévé törjük. A sajtot lereszeljük. A bacon...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűA krumplikat tisztítsd, de ne pucold meg. Felezd el őket, és főzd puhára. A zöldbabot és a zöldborsót párold meg. A retket és a krumplit szeleteld fel. A joghurtot, az olívaolajat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű