menu

Családireceptkönyv.hu

Gluténmentes rántotthús-bunda


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 személyre:
10 evőkanál apró szemű kukoricadara 5 evőkanál kukoricapehely 70 dkg sertésszelet 2 natúr joghurt 2 tojás 1 teáskanál pirospaprika 5 evőkanál étolaj 1 kávéskanál kakukkfű 1 fokhagyma só

Elkészítés:


A páchoz keverd össze a joghurtot a kakukkfűvel, a pirospaprikával és a pépesre zúzott fokhagymával, majd érleld benne a kiklopfolt hússzeleteket egy óra hosszat. Ettől lesz az íze igazán intenzív. Ha nincs időd a pácra, az sem gond, mert már a kukoricadara is felszívja a külső zsiradékot, így a hús belül finom omlós marad. Ez esetben sózd és borsozd a húst bundázás előtt.

A panírhoz verd fel a tojásokat, és merítsd meg benne a hússzeletek mindkét oldalát. Ezután villával törd apróra a kukoricapelyhet, majd keverd össze a kukoricadarával, és ebben forgasd meg a húsokat. Forrósítsd fel az étolajat, és tedd bele a panírozott hússzeleteket. Fontos, hogy az olaj a hússzeletek feléig érjen, és kellőképp forró legyen a sütés kezdetekor. Közepes lángon süsd a húsok mindkét oldalát négy-négy percig, amíg aranybarnára nem sülnek. Megfordításkor ügyelj rá, hogy a panír ne sérüljön. Miután kiszedted a húsokat, rakd őket papírtörlőre, és jól csepegtesd le. Salátával vagy petrezselymes krumplival tálalhatod.

Gluténmentes rántotthús-bunda

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Gluténmentes,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Fatina
Shakshuka, keto kenyérrel
Shakshuka, keto kenyérrel

A felhőkenyeret úgy készítem, hogy kettéválasztom a fehérjét és a sárgáját, a fehérjéhez sütőport adok és kemény habbá verem. A sárgáját tejföllel elkeverem, sózom, majd hozzáadom...

Elkészítési idő: 1,5
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Lusta asszony túrós rétese
Lusta asszony túrós rétese

A sütőt felmelegítjük 180 °C fokra. A lisztet és a cukrot összekeverjük, a felét beleöntjük egy kivajazott, gluténmentes zsemlemorzsával megszórt tepsibe. Erre morzsoljuk a túrót...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Sütőtök sütés
Sütőtök sütés

Bécsi tök EM 220 C 220 C -> 30 perc 200 C -> 30 perc 160 C -> 20-30 perc Kanadai tök Majdnem úgy, mint a bécsi

Elkészítési idő: 80-90 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Citromos mandulatorta, csupán 4 összetevőből
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék
Citromos mandulatorta, csupán 4 összetevőből

A mandulát átszitálom. (a durvább részeket vissza lehet önteni, csak a csomók miatt kell szitálni) A tojásokat kettéválasztom, a sárgát a cukor 2/3-ával robotgéppel habosra kevere...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk