600 g burgonya
250 g mozzarella vagy fior di latte (egyfajta nagyon puha mozzarella)
3 db piros kaliforniai paprika
4-5 levél friss bazsalikom
4 evőkanál pecorino vagy más félkemény sajt.
oregánó
olívaolaj
só, bors ízlés szerint
Elkészítése
Megtisztítjuk a krumplit és 1 cm vastag szeletekre vágjuk.
Megmossuk a kaliforniai paprikát, eltávolítjuk a magokat, a paprika belső húsán levő fehér erezetet és 1 cm széles csíkokra vágjuk.
A mozzarellát felszeleteljük.
Egy kisebb tepsit olajjal kikenünk. A tepsi aljára terítünk egy sor burgonyát, erre egy sor paprikát majd mozzarellát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pecorino sajttal, apróra vágott bazsalikommal, oregánóval és meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal. Erre újabb sor krumplit, paprikát, mozzarellát rakunk, majd fűszerezzük, megszórjuk sajttal, megöntözzük olajjal és ezt addig folytatjuk míg az alapanyagok el nem fogynak.
A tepsit sütőbe helyezzük és 180 fokon 1 óra alatt ropogósra sütjük. Ha azt szeretnénk, hogy a teteje szépen megpiruljon a sütési idő utolsó 5.-8. percében kapcsoljuk be a grillt is.
Melegen vagy langyosan szervírozzuk.
A mac and cheese voltaképp a sajtos makaróni tengerentúli változata, ami az idehaza ismertnél jóval gazdagabb és ízletesebb.
Ha kevésnek érzed a szósz mennyiségét, még egy kis tejföllel és reszelt sajttal felturbózhatod, mielőtt a tésztára rakod.
Mozzarella mely a sütés alatt elolvad, burgonya mely az olvadt mozzarellát magába szívja és ezzel maga is krémessé válik, végül az édeskés kaliforniai paprika mely az egésznek egy izgalmas ízt ad. Nem fogyókúrás, de finom, önállóan és köretként is fogyasztható. Éléskamránk tartalma függvényében az alaprecept cukkinivel és padlizsánnal is színesíthető.
Hozzávalók 4 személyre:
A hozzávalókat gyúrd össze, ne legyen túl kemény, de puha sem. 2. Formázz 8 gombócot a tésztából. 3. Mindegyiket nyújtsd ki lehetőleg kerek formára és nagyon vékonyra, papírv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát megfőzöm, a cukkinit grillezem, A főtt tojásokat kockára vágom. A többi hozzávalót felaprítom. Mindent összekeverek egy nagy tálban. Hidegen tálalom.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA makarónit sós vízben kifőzzük. Az olajon megpirítjuk a hagymát, a pirospaprikát és az apróra vágott csirkemellet, kevés paradicsomlével addig párolunk, míg puha nem lesz. Megs...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA szalonnát apró kockára vágom és kisütöm. A sajtot lereszelem. A tésztát sós vízben megfőzőm. A szalonnáról egy lábosba leszűröm a zsírt, hozzáadom az olajat és kb 1 dl tejföllel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű