fél liter tej
8 ek. (10 ) dkg búzadara
6 ek. cukor
pici só
vaníliaaroma
forgatáshoz: liszt,tojás, zsemlemorzsa
sütéshez: olaj
a tejet feltettem forrni,
beletettem a cukrokat,
folyamatos keverés közben beleöntöttem a búzadarát,
sűrűsödésig főztem, akkor tökéletes, ha megáll benne a fakanál !!! ? ez nem vicc, tényleg! ?
még forrón kiöntöttem egy szilikon lapra (lehet tálcára), kb. hüvelykujjnyi vastagságúra elsimítottam,
hagytam teljesen, hidegre kihűlni.
tetszőleges formára, négyszög, téglalap formára vágjuk (lehet bármilyen kiszúró formával szaggatni, pl, szív…stb.),
szokásos módon: lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába paníroztam,
közepesen forró olajban, mindkét oldalát szép aranybarnára sütöttem,
lecsepegtettem, papírkéztörlőre kiszedtem,
őrölt fahéjjal elkevert porcukorral meghintettem.
Langyosan, hidegen is nagyon finom.
Lekvárral, dzsemmel, öntettel, szósszal, befőttel, gyümölcsökkel, stb… ajánlott a fogyasztása.
Jó étvágyat kívánok!
A tojást a cukorral felhabosítjük, kikeverjük a túróval és a tejföllel. Ezt követően, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Nedves kézzel kis golyókat formázunk belőle és a for...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűElkészítjük a krémet. A tejben elkeverjük a pudingport csomómentesre, majd sűrűre főzzük és langyosra hűtjük. A margarint kb 13 dkg porcukorral habosra keverjük (ízlés szerint lehe...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: KözepesEzekből jól kidolgozva kelt tésztát készítünk, félórás pihentetés után kinyújtjuk, négyszögletes darabokra elvàgjuk, ebből az adagból 20 db bukta lesz, túróval vagy lekvárral megtö...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes