menu

Családireceptkönyv.hu

Rántott tejbegríz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


fél liter tej
8 ek. (10 ) dkg búzadara
6 ek. cukor
pici só
vaníliaaroma
forgatáshoz: liszt,tojás, zsemlemorzsa
sütéshez: olaj

Elkészítés:


a tejet feltettem forrni,
beletettem a cukrokat,
folyamatos keverés közben beleöntöttem a búzadarát,
sűrűsödésig főztem, akkor tökéletes, ha megáll benne a fakanál !!! ? ez nem vicc, tényleg! ?
még forrón kiöntöttem egy szilikon lapra (lehet tálcára), kb. hüvelykujjnyi vastagságúra elsimítottam,
hagytam teljesen, hidegre kihűlni.
tetszőleges formára, négyszög, téglalap formára vágjuk (lehet bármilyen kiszúró formával szaggatni, pl, szív…stb.),
szokásos módon: lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába paníroztam,
közepesen forró olajban, mindkét oldalát szép aranybarnára sütöttem,
lecsepegtettem, papírkéztörlőre kiszedtem,
őrölt fahéjjal elkevert porcukorral meghintettem.
Langyosan, hidegen is nagyon finom.
Lekvárral, dzsemmel, öntettel, szósszal, befőttel, gyümölcsökkel, stb… ajánlott a fogyasztása.

Jó étvágyat kívánok!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Bögrés mézeskalács
Bögrés mézeskalács

átszitált lisztet, a porcukrot, a szódabikarbónát és a fűszereket jól összekeverjük. A mérce egy 2.5 dl- es bögre. A mézet és a vajat megmelegítjük, de csak éppen hogy. Majd hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cukormáz
Cukormáz

1. FEHÉR CUKORMÁZ HIDEG ÚTON A porcukrot keverjünk simára 2 tojás fehérjével és fél citrom levével. A mázat azonnal használhatjuk. Langyos sütőben szárítva a bevont süteményeket...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: mapika
Császármorzsa tepsiben sütve
Császármorzsa tepsiben sütve

Válasszuk szét a tojásokat. A tojás sárgáját a cukorral ,a sóval, a búzadarával a mazsolával,2 cs. vaníliás cukorral és fél liter tejjel keverjük simára. Pihentessük legalább 2 ó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Kelt pite
Kelt pite

Az élesztőt egy dl langyos tejben felfuttatjuk. A tojássárgát a cukorral, vajjal elkeverjük, hozzáöntjük az élesztőt, a tej felét, a lisztet, sót, utána a többi tejet, hogy egészen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk