fél liter tej
8 ek. (10 ) dkg búzadara
6 ek. cukor
pici só
vaníliaaroma
forgatáshoz: liszt,tojás, zsemlemorzsa
sütéshez: olaj
a tejet feltettem forrni,
beletettem a cukrokat,
folyamatos keverés közben beleöntöttem a búzadarát,
sűrűsödésig főztem, akkor tökéletes, ha megáll benne a fakanál !!! ? ez nem vicc, tényleg! ?
még forrón kiöntöttem egy szilikon lapra (lehet tálcára), kb. hüvelykujjnyi vastagságúra elsimítottam,
hagytam teljesen, hidegre kihűlni.
tetszőleges formára, négyszög, téglalap formára vágjuk (lehet bármilyen kiszúró formával szaggatni, pl, szív…stb.),
szokásos módon: lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába paníroztam,
közepesen forró olajban, mindkét oldalát szép aranybarnára sütöttem,
lecsepegtettem, papírkéztörlőre kiszedtem,
őrölt fahéjjal elkevert porcukorral meghintettem.
Langyosan, hidegen is nagyon finom.
Lekvárral, dzsemmel, öntettel, szósszal, befőttel, gyümölcsökkel, stb… ajánlott a fogyasztása.
Jó étvágyat kívánok!
A tésztához valókat alaposan összegyúrom, majd fóliába csomagolva, hűtőbe teszem kb. fél órára pihenni. Lisztezett deszkán nyújtom 3-4 mm vastagra, picike pogácsaszaggatóval kb 3 c...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- a kekszet morzsásra kloffoljuk, majd elkeverjük az olvasztott vajjal - a formába egyengetjük és 5 percre sütőbe tesszük (180C) - puhára keverjük a krémsajtot, majd hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: 2 - 2,5 óra Nehézség: Könnyű◾️A zsírt a porcukorral, a tojások sárgájával, a vaníliás cukorral és a tejjel kikeverjük. ◾️A lisztet a sütőporral és a szalagóriával összekeverjük. ◾️A lisztet hozzáadjuk a zsí...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Nehézaz élesztőt a tejben futtatom meg, a többi hozzávalót összekeverem különös szelektálás, csoportosítgatás nélkül. Legvégén az élesztős tejet amivel összegyúrom és 1 órán át keleszte...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes