fél liter tej
8 ek. (10 ) dkg búzadara
6 ek. cukor
pici só
vaníliaaroma
forgatáshoz: liszt,tojás, zsemlemorzsa
sütéshez: olaj
a tejet feltettem forrni,
beletettem a cukrokat,
folyamatos keverés közben beleöntöttem a búzadarát,
sűrűsödésig főztem, akkor tökéletes, ha megáll benne a fakanál !!! ? ez nem vicc, tényleg! ?
még forrón kiöntöttem egy szilikon lapra (lehet tálcára), kb. hüvelykujjnyi vastagságúra elsimítottam,
hagytam teljesen, hidegre kihűlni.
tetszőleges formára, négyszög, téglalap formára vágjuk (lehet bármilyen kiszúró formával szaggatni, pl, szív…stb.),
szokásos módon: lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába paníroztam,
közepesen forró olajban, mindkét oldalát szép aranybarnára sütöttem,
lecsepegtettem, papírkéztörlőre kiszedtem,
őrölt fahéjjal elkevert porcukorral meghintettem.
Langyosan, hidegen is nagyon finom.
Lekvárral, dzsemmel, öntettel, szósszal, befőttel, gyümölcsökkel, stb… ajánlott a fogyasztása.
Jó étvágyat kívánok!
Zuallererst gebt ihr den Puderzucker, die zimmerwarme Margarine, den Saft der Zitrone und den Zitronenabrieb in eine Schüssel. Diese Zutaten vermengt ihr erst einmal gut, bis sich...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElőször verje fel fel a vajat. a krém keverővel A puha vajhoz adjunk cukrot, sót, búzalisztet, sütőport és kakaóport verje alacsony sebességgel Olyan mint a homok forró vize...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA Ramát keverjük habosra a cukorral, adjuk hozzá a darált kekszet, gesztenyemasszát és a rumot. Dolgozzuk jól össze. Ha túl száraz, adjunk hozzá kevés tejet. Formáljunk egy hosszú...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű6 tojásfehérjét félkemény habbá verünk,majd kanalanként hozzáadunk 30 dkg cukrot és 1 evőkanál ecetet. Fényes, kemény habot kapunk. Sütőpapírt teszünk egy nagy tepsibe, erre halmoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes