10 dkg tápióka gyöngy
2,5 dl víz
3dl tej
pici só
ízlés szerint,, cukor,vanília arom,fahéj,kakaópor,szörp,gyümölcs, kókusz, ki mit óhajt. Én most csak cukrot és vanília aromát használtam
A tápóka gyöngyöt kb. 20 percig áztatjuk a vízben, olyan edénybe tegyük amien tudjuk majd főzni is.Ha a vizet felszívta hozzá adjuk a 3 dl tejet,elkezdjük főzni, pici sóval, addig főzzük míg a gyöngyök, üveges, átlátszó szerűek lesznek. Innentől rengetek lehetőség van az ízesítésre. Csak cukor és vanília aromát használtam első alkalommal azzal is fincsi .
Sütőpapíros tepsibe tészta fele, villával megszurkálom, rá töltelék, majd rá a tészta másik fele, picit rányomkodom és ezt is megszurkalom. Előmelegített sütőben 250 fokon aranysá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Először is gumikesztyűt húzunk, mert a zeller – lévén gyors barnulásra hajlamos zöldség – pillanatok alatt megfesti a bőrünket, és még citromlével is nehezen eltávolítható a nyo...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűTegyük egy lábasba a kakaóport, a fahéjat és az eritritet (vagy egyéb édesítőt), és keverjük össze. Öntsük fel 1 dl mandula- vagy növényi tejjel, majd keverjük csomóment...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű