10 dkg tápióka gyöngy
2,5 dl víz
3dl tej
pici só
ízlés szerint,, cukor,vanília arom,fahéj,kakaópor,szörp,gyümölcs, kókusz, ki mit óhajt. Én most csak cukrot és vanília aromát használtam
A tápóka gyöngyöt kb. 20 percig áztatjuk a vízben, olyan edénybe tegyük amien tudjuk majd főzni is.Ha a vizet felszívta hozzá adjuk a 3 dl tejet,elkezdjük főzni, pici sóval, addig főzzük míg a gyöngyök, üveges, átlátszó szerűek lesznek. Innentől rengetek lehetőség van az ízesítésre. Csak cukor és vanília aromát használtam első alkalommal azzal is fincsi .
Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, rádobjuk az egyformára darabolt zöldségeket, és 3 percig finoman pároljuk. Felöntjük a zöldségalaplével, sózzuk, borsozzuk, és alacsony lángon,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA sütőt 200 fokra előmelegítjük. A csirkemellfiléket lapjában kettévágjuk, sózzuk, borsot őrölünk rá, kicsit bedörzsöljük. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, finomra vágjuk, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kölest alaposan öblítsük át folyó víznél, majd csepegtessük le. A szójaitalt kezdjük el forralni egy kisebb edényben, keverjük hozzá a juharszirupot, a sót, a citrom levét és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű