10 dkg tápióka gyöngy
2,5 dl víz
3dl tej
pici só
ízlés szerint,, cukor,vanília arom,fahéj,kakaópor,szörp,gyümölcs, kókusz, ki mit óhajt. Én most csak cukrot és vanília aromát használtam
A tápóka gyöngyöt kb. 20 percig áztatjuk a vízben, olyan edénybe tegyük amien tudjuk majd főzni is.Ha a vizet felszívta hozzá adjuk a 3 dl tejet,elkezdjük főzni, pici sóval, addig főzzük míg a gyöngyök, üveges, átlátszó szerűek lesznek. Innentől rengetek lehetőség van az ízesítésre. Csak cukor és vanília aromát használtam első alkalommal azzal is fincsi .
Kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra. Vágjuk félbe hosszában a padlizsánokat, és vágjuk be a húsukat a héjáig. Tegyük sütőlemezre, kenjük meg olajjal, és süssük őket puhára. Az sem baj...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük és addig gyúrjuk, míg össze nem áll. Ha nem áll össze, adunk még hozzá pici vizet. Ha kész, félretesszük. 2. Az almákat meghámozzuk, cikke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKivesszük a sütőrácsot, és begyújtjuk a sütőt (4-5-ös fokozat). A sütőtepsit kibéleljük sütőpapírral. Az olvadt vajba belekeverjük a cukrot, a csipet sót, majd a tojással habosra...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű