50 dkg csirkemellfilé
1 kiskanál ötfűszer keverék
1 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál fehérbor
1 evőkanál szezámolaj
A bundához :
5 evőkanál finomliszt
2 evőkanál étkezési keményítő
csapott tk. sütőpor
1 felvert tojás
2 ek. olaj
2/3 csésze víz
kevés só
A mézes mázhoz:
1/8 csésze méz
1/4 csésze cukor
1/8 csésze ketchup
1 ek. fehérborecet
Pirított tészta:
1-2 ek. sötét szójaszósz
1 kk. chiliszósz
1 kk. kristálycukor
1 kk. borecet
1/2 kk. só
1/2 kk. kukoricakeményítő
6-7 ek. langyos víz
A csirkecsíkokat bepácoljuk, minimum néhány órára hűtőbe tesszük. Ha összeértek az ízek, a bundába mártott csirkedarabokat wokban bő olajban kisütjük. Utána a mézes mázhoz összemelegítjük a hozzávalókat és beleforgatjuk a kész húst. Megszórjuk szezámmaggal.
A kifőtt spagettit vagy kínai tojásos tésztát az alábbi összetevőkkel nyakon öntöm és wokban kevés olajon megpirítom.
Egy nagyobb méretű fazékban kezdd el melegíteni az olivaolajat. Add hozzá az apróra vágott vöröshagymát. Párold üvegesre. Add hozzá a sárgarépát, a fehérrépát, párold néhány per...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűEnnél egyszerűbb dolgotok nem is lehetne: egy keverőtálban összedobjuk a pácot és beleforgatjuk a csirkemellet, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és közepesen forró sütőben...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA csirkemelleket megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, besózzuk. A hagymát apróra, a gombát szeletekre vágjuk. A hagymát kis olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a gombát, sóz...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, felvágjuk és kiklopfoljuk. Megsózzuk, megborsozzuk, majd félretesszük. A darabolt paradicsomot egy tálba tesszük, és egy villával össz...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes