6 db tojás,
12 dkg liszt,
12 dkg porcukor.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, kanalanként eldolgozzuk benne a porcukrot, egyszerre hozzáadjuk a tojássárgás és végül könnyedén hozzákeverjük a lisztet, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. Ezt a tortalapot kerek vagy hosszúkás tortaformában süthetjük és számos krémmel tölthetjük meg.
Sütése: a sütőpléht zsírpapírral mindig kibéleljük. Ha a gázsütőtepsiben sütjük, úgy az előmelegítés után, középső bordán teljes takaréklángon sütjük, 12-15 percig. Kerek tortaformában, 35-40 perc a sütési ideje.
Kakaókrém: cukorból fele mennyiségű vízzel fondant főzünk és kihűtjük. A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaóval és kávéval félig kikevert fondant és jól eldolgozzuk, kifagyasztjuk és átkeverve felhasználjuk. 25 dkg vaj, 25 dkg fondant, 1 dkg kakaó, 1 dkg erős kávé.
1. A kétféle keksz hozzávalóit külön-külön egynemű tésztává gyúrjuk, majd letakarva betesszük őket a hűtőbe harminc percre. 2. Ezután lisztezett felületen nyújtsuk a világos tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, majd a lisztet és a sütőport is hozzáadjuk és lassan beleforgatjuk a habot. Kivaj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat ketté választjuk és a cukorral kemény habbá verjük. A lisztet elkeverjük a pudingporokkal és a sütőporral. A habhoz adjuk felváltva a tojások sárgájával és a lisztes ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összetevőket összedolgozzuk és golyókat formázunk belőle. Tartsuk hűtőben órát, hogy összeérjenek az ízek, majd a kakaós bevonóhoz valókat egy lábasban kezdjük el forralni. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű