6 db tojás,
12 dkg liszt,
12 dkg porcukor.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, kanalanként eldolgozzuk benne a porcukrot, egyszerre hozzáadjuk a tojássárgás és végül könnyedén hozzákeverjük a lisztet, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. Ezt a tortalapot kerek vagy hosszúkás tortaformában süthetjük és számos krémmel tölthetjük meg.
Sütése: a sütőpléht zsírpapírral mindig kibéleljük. Ha a gázsütőtepsiben sütjük, úgy az előmelegítés után, középső bordán teljes takaréklángon sütjük, 12-15 percig. Kerek tortaformában, 35-40 perc a sütési ideje.
Kakaókrém: cukorból fele mennyiségű vízzel fondant főzünk és kihűtjük. A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaóval és kávéval félig kikevert fondant és jól eldolgozzuk, kifagyasztjuk és átkeverve felhasználjuk. 25 dkg vaj, 25 dkg fondant, 1 dkg kakaó, 1 dkg erős kávé.
A megmosott rizst annyi vízben ami éppen ellepi pár percig forraljuk, vagyis felpuhítjuk. Hozzáadjuk a tejet a vaníliáscukrot, egy csipet sót és forraljuk 5-10 percig majd lefedve...
Elkészítési idő: 1-2 óra Nehézség: KönnyűElsőként a tojásokat szétválasztottam, a sárgákat a cukorral elkvertem, hozzáadtam a sütőport, sót, olajat, kakaóport majd a rizslisztet is és összekevertem. A fehérjéket robotgépp...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a szőlőpürét készítem el. A szőlőt leszemezem, megmosom, majd leturmixolom és átpasszírozom. A lét a cukorral és a fahéjrúddal felteszem főni, és egy negyed órát rotyogtato...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A vajat a cukorral kikavarjuk, majd a tojásokat, a tejet, a lisztet, a sütőport és a kakaót is hozzáadjuk, folyamatosan kavarjuk. A tésztát papírral bélelt tepsibe ö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű