A fasírthoz
• 500 g sertés darált hús (sovány)
• 1.5 fej vöröshagyma
• 3 gerezd fokhagyma
• 2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
• 2 db zsemle (szikkadt)
• só
• feketebors (őrölt)
• fűszerpaprika
•
A beforgatáshoz
• Zsemlemorzsa
A sütéshez
• étolaj
• Olajon megdinszteljük az apró kockára vágott vöröshagymát.
• Ha egy kicsit kihűlt, akkor hozzáadjuk a darált húshoz, rányomjuk a fokhagymát, ráütjük a tojásokat is.
• A szikkadt zsemléket vízbe - esetleg tejbe - áztatjuk jó alaposan.
• Beletesszük a beáztatott és jól kifacsart zsemléket is a darált húsba. Fűszerezzük sóval, borssal és pirospaprikával és alaposan kigyúrjuk. Ha túl lágy lenne a massza, akkor kevés zsemlemorzsát adjunk hozzá.
• Vizes kézzel golyókat formázunk belőle (én a pingpong labda nagyságúakat szeretem).
• A kész fasírtokat kevés zsemlemorzsában forgassuk meg.
• Végül nem túl forró olajban süssük ki.
Hús készítése:A tejfölt elkeverjük a zúzott fokhagymával, a borssal, a pirospaprikával, a petrezselyemzölddel és a tojással. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk és többször megforga...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karajszeleteket sózzuk, borsozzuk, grill fűszerrel megszórjuk, és kevés vajon elősütjük. A sajtot lereszeljük. A paradicsomot, csípős paprikát, kolbászt és a gombát szelete...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit kockázzuk fel, majd enyhén sós vízbe fűzzük puhára (ne túl puhára, ne essen szét, csak annyira hogy egy keményebb törtkrumplit tudjunk belőle csinálni). A gombát és a h...
Elkészítési idő: ? Nehézség: NehézA húst megtisztítjuk, és a csontok mellett darabokra vágjuk. A pác hozzávalóit alaposan eldolgozzuk, és megforgatjuk benne a szárazra törölt husikat, majd 5-6 órára (vagy egy éjsz...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: Közepes