A fasírthoz
• 500 g sertés darált hús (sovány)
• 1.5 fej vöröshagyma
• 3 gerezd fokhagyma
• 2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
• 2 db zsemle (szikkadt)
• só
• feketebors (őrölt)
• fűszerpaprika
•
A beforgatáshoz
• Zsemlemorzsa
A sütéshez
• étolaj
• Olajon megdinszteljük az apró kockára vágott vöröshagymát.
• Ha egy kicsit kihűlt, akkor hozzáadjuk a darált húshoz, rányomjuk a fokhagymát, ráütjük a tojásokat is.
• A szikkadt zsemléket vízbe - esetleg tejbe - áztatjuk jó alaposan.
• Beletesszük a beáztatott és jól kifacsart zsemléket is a darált húsba. Fűszerezzük sóval, borssal és pirospaprikával és alaposan kigyúrjuk. Ha túl lágy lenne a massza, akkor kevés zsemlemorzsát adjunk hozzá.
• Vizes kézzel golyókat formázunk belőle (én a pingpong labda nagyságúakat szeretem).
• A kész fasírtokat kevés zsemlemorzsában forgassuk meg.
• Végül nem túl forró olajban süssük ki.
A szalonnát megpirítottam egy kis zsírral. A szalonnakockákat kiszedjük, a maradék zsíron megpirítjuk a kikloffolt, fűszerezett, lisztbe forgatott húsokat. Ha megpirultak, kivesszü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször minden hozzávalót előkészítek és felkockázom. A főtt burgonyát meghámozom. A fele burgonyát felkarikázom, a másik felét hagyom egészben, mert reszelni fogjuk. Kicsit több m...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesElőször a húst jól megtisztítjuk, a hártyás részt eltávolítjuk, ha van rajta. Vékonyra klopfoljuk, és meghintjük 1-1 csipet sóval. Egy magasabb falú lábasban olajat forrósítunk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csülköt az összes hozzávalóval feltesszük főni, addig főzzük, míg a csülök leválik a csontjáról. Ezután nagyon apró darabokra vagdaljuk a csülköt, teszünk hozzá 1 merőkanál abal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű