Családireceptkönyv.hu

KŐTTES PALACSINTA


Írta:

Elk. idő: 1 ora
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 evőkanál cukor
2, 5 dkg friss élesztő
1 tojás
1/2 kg liszt
1 kávéskanál só
A sütéshez : 4 dl olaj

Elkészítés:


A tejet meglangyosítjuk. Kb. 2 dl tejbe belemorzsoljuk az élesztőt. Hozzáadjuk a cukrot és langyos helyen felfuttatjuk.
Egy nagyobb tálba beleszitáljuk a lisztet, beleöntjük az élesztős tejet. Hozzáadjuk a tojást, a sót, és belereszeljük a citrom héját. A megmaradt langyos tejet fokozatosan adjuk a tésztához mindaddig, amíg puhább, lágy tésztát kapunk.
Kb. 10 percig dagasztjuk, majd meleg helyen, egy óra alatt duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát hat részre osztjuk, gömbölyű bucikká formáljuk és lisztezett felületen 15-20 percig kelni hagyjuk.
Közben az olajat és a zsírt magas falú edényben felforrósítjuk. A megkelt tésztát kezünkkel laposabb korongokká húzzuk szét úgy, hogy a közepük vékonyabb, a szélük vastagabb legyen. Forró zsiradékba tesszük és egy villával a közepüket kilyukasztjuk.
A palacsinták mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Porcukorral megszórva, esetleg lekvárral tálaljuk.

KŐTTES PALACSINTA

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Desszertek, Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gertrúd
Pizza tészta
Pizza tészta

A tészta hozzávalóit összegyúrom egy tálba, majd hagyom hogy a tészta megkeljen. Kinyújtom és tepsibe teszem, majd ízlés szerint feltétekkel díszítem.

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
Mini lángos
Mini lángos

◾️A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. ◾️A joghurtot és a tojást egy tálba tesszük. ◾️A liszteket átszitáljuk, beletesszük a...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kenyér
Kenyér

A tejben felfuttatom az élesztőt, összekeverem az alapanyagokat és kézzel dagasztom. Kb. 30 percig kelesztem, a tetejét bevagdosom és 170 C°-os sütőben pirosra sütöm. Jobb lesz a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk