menu

Családireceptkönyv.hu

Savanyú káposztás sztrapacska, sertés pörkölttel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


savanyú káposzta
olaj
vöröshagyma

krumpli
tojás

liszt

sertéshús
2 fej vöröshagyma
olaj
törött paprika

bors
babérlevél
köménymag


Elkészítés:


A szálas hordós káposztát, konyhai ollóval kisebb szálakra vágom. Zsiradékon apró kockákra darabolt hagymát dinsztelek és ebbe átforgatom a káposztát. Így egy kicsit puhul, de mégis ropogós marad.

A krumplit, meghámozom, és lereszelem (darálni is lehet).
Adok hozzá a tojást, sót és annyi lisztet, amennyit felvesz. A masszának a nokedli tésztánál kicsit keményebbnek kell lennie.

Egy megfelelő méretű edényben vizet forralok pici sóval. A forrásban lévő vízbe szaggatom (egy nokedli szaggató segítségével) a galuskatésztát.
A vizet rögtön megkeverem, hogy a galuskák ne tapadjanak le az edény aljára.
Amikor a galuskák feljöttek a víz felszínére, még pár percig főzöm, majd kiszedem, de nem öblítem le vízzel.
Összekeverem a káposztával, és kicsit meghintem borssal.

A húst tetszőleges darabokra aprítom.
Két nagy fej vöröshagymát, apró kockákra vágok, és zsiradékon üvegesre párolom. A tűzről levéve fűszerezem, őrölt pirospaprikával, sóval, borssal, 2 db babérlevéllel, köménymaggal. Felöntöm annyi vízzel, hogy ne lepje el és visszateszem a tűzre. Lefedem és a hús puhulásáig párolom, csak akkor kell alá kevéske víz, ha letapadna. Természetesen közben néhányszor át kell forgatni. Sűrű szaftos pörköltet készítek.
Amikor mindkét alkotó rész elkészül, tálalom.

Savanyú káposztás sztrapacska, sertés pörkölttel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar SERTÉSKARAJ TEJFÖLÖS TOJÁSSAL SÜTVE
SERTÉSKARAJ TEJFÖLÖS TOJÁSSAL SÜTVE

A tojást keményre főzzük, leszedjük a héját és felkarikázzuk. Tejföllel összekeverjük, sózzuk. Pici zúzott fokhagymát is teszünk bele. A karajból vékony szeleteket vágunk. Sózzu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Rakott sült karaj
Karaj - Rakott sült karaj

1. A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. 2. A bacont csíkokra vágjuk, a hagymát felkarikázzuk, a sajtot lereszeljük nagy lyukú reszelőn. 3. Cserépedénybe (áztatás után), -...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Karaj - Zöldborsós-gombás karajszeletek
Karaj - Zöldborsós-gombás karajszeletek

1. A karajszeleteket besózzuk (csak mértékkel!) 2. Elkészítjük a pácot. Mi sem egyszerűbb: mustár és fűszerek. 3. Bekenegetjük a húsokat, kicsit állni hagyjuk, majd alufóli...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Mustáros-borsos sertésszelet
Mustáros-borsos sertésszelet

A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, mindkét oldalukat megkenjük mustárral, és egymásra téve 1 órára a hűtőbe tesszük. Ha tehetjük, a pácolást végezzük el elő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk