Családireceptkönyv.hu

Palacsinta torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a palacsintához:
4 dl liszt
4 dl tej
4 db tojás (közepes)
1-2 ek porcukor
1 cs vaníliás cukor
2 tk sütőpor
csipet só
olaj a sütéshez

Töltelék hozzávalói:
25 dkg mascarpone
3-4 ek mogyorókrém
2 ek porcukor
1 cs vaníliás cukor
2 dl habtejszín (vagy hulala)
10 dkg étcsokoládé

Elkészítés:


Az egész tojásokat keverjük össze a cukorral, a vaníliás cukorral, a csipet sóval, és a tejjel. Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, majd kézi habverővel keverjük simára. (egy sűrűbb palacsintatésztát fogunk kapni)

A palacsintasütőt kenjük ki egy kevés olajjal, majd tegyünk bele egy nagyobb merőkanállal a tésztából. Ezután a palacsinták mindkét oldalát, kisebb lángon süssük szép pirosra.

A mascarponét keverjük alaposan össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a mogyorókrémmel.

A habtejszínt (vagy hulalát) verjük fel kemény habbá.

Helyezzük a tányérra egy palacsintát, majd ízlés szerint kenjük meg a mascarponés-mogyorókrémmel. Ezután helyezzünk rá a következő palacsintát, majd kenjük meg a felvert tejszínhabbal. Addig ismételjük, még az utolsó palacsinta a tetejére nem kerül.

A maradék mogyorókrémet, keverjük össze egy kevés tejszínhabbal, majd azzal kenjük meg a palacsintatorta tetejét.

A csokoládét olvasszuk fel gőzfürdő fölött, majd kevergetve hűtsük ki. Ezután ízlés szerint csorgassuk a torta tetejére.

Tálalás előtt éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Az elkészült palacsintatortát betesszük a hűtőbe, hogy kicsit megdermedjen a töltelék, így könnyebben lehet szeletelni.

Palacsinta torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsanna
Túrós-barackos álom
Túrós-barackos álom

A túrós töltelék hozzávalóit összekeverjük, kis gombócokat formázunk belőle és betesszük a hűtőbe. A barackot (gyümölcsöt) megmossuk, lecsöpögtetjük. (Ha befőttet használunk, lecsö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Réka
Olajos piskóta
Olajos piskóta

A tojások fehérjét felverjük a sóval, majd a cukrot hozzáadva kemény habbá verjük. Beletesszük a tojások sárgáját, az olajat és a szódaport, amivel szintén tovább verjük, de csak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Békebeli almás pite
Békebeli almás pite

Az almát lereszelem, fahéjjal és cukorral ízesítem. Kicsit hagyom állni, majd a levét kinyomkodom. A lisztet a zsiradékkal elmorzsolom, majd a többi hozzávalóval együtt, jól össze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Fanta szelet
Fanta szelet

A sütőt 180 fokra melegítjük, a tepsit vékonyan kikenjük olajjal. A tésztához az egész tojásokat, a cukrot és a kakaót habverővel fehéredésig verjük. Hozzáöntjük az olajat, majd a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk