45 dkg liszt,
18 dkg vaj,
15 dkg p.cukor,
3 tojás sárgája,
3 ek. tejföl,
1 sütőpor,
1 citrom (leve az almába, reszelt héja a tésztába)
fahéj
savanykás alma ízlés szerint. Kb 1-1,5 kg
(gáztepsi méret 36x31)
Először az almát lereszeljük, majd egy kicsit megdinszteljük, ízesítjük cukorral citromlével, fahéjjal, és szűrőbe öntjük.
Így az alma fölösleges leve lecsöpög, és nem kell kinyomni az almát, nem áztatja el a tésztát, de mégis szaftos marad.
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk és a többi hozzávalóval össze gyúrjuk.
Kétfelé vesszük, zsirozott lisztezett tepsibe tesszük, megszórjuk egykis édesmorzsával, vagy zsemlemorzsával és ráöntjük az almát.
Kinyújtjuk a másik lapot és a tetejére tesszük.
Villával megszurkáljuk, tojással lekenjük és közepesen meleg sütőben sütjük (180 fokon)
A puha vajat, a cukrot a tojást, és a lereszelt gyömbért egy tálba tesszük, és kézi mixerrel puhára, habosra dolgozzuk. Hozzászitáljuk a lisztet és a sütőport, és kézzel ö...
Elkészítési idő: 27 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A tejet a cukorral felforraljuk, majd alacsony hőmérsékleten pár percig gyöngyöztetjük. Apránként hozzáadjuk a kétféle liszt keverékét, sűrűre főzzük, kb. 10 percig....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük és kikent formába öntjük. A gyümölcsöket beledobáljuk és kb 40 perc alatt kisütjük.
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűEgy kisebb lábasban forrni teszünk vizet (kb. 2/3-ig). A piskóta kivételével a többi anyagot egy lábasba tesszük, és kevergetve a víz fölött 20 percig gőzöljük. Egy őzgerincformát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű