45 dkg liszt,
18 dkg vaj,
15 dkg p.cukor,
3 tojás sárgája,
3 ek. tejföl,
1 sütőpor,
1 citrom (leve az almába, reszelt héja a tésztába)
fahéj
savanykás alma ízlés szerint. Kb 1-1,5 kg
(gáztepsi méret 36x31)
Először az almát lereszeljük, majd egy kicsit megdinszteljük, ízesítjük cukorral citromlével, fahéjjal, és szűrőbe öntjük.
Így az alma fölösleges leve lecsöpög, és nem kell kinyomni az almát, nem áztatja el a tésztát, de mégis szaftos marad.
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk és a többi hozzávalóval össze gyúrjuk.
Kétfelé vesszük, zsirozott lisztezett tepsibe tesszük, megszórjuk egykis édesmorzsával, vagy zsemlemorzsával és ráöntjük az almát.
Kinyújtjuk a másik lapot és a tetejére tesszük.
Villával megszurkáljuk, tojással lekenjük és közepesen meleg sütőben sütjük (180 fokon)
A meggyet saját levében a cukorral, a citromlével, a fahéjjal feltesszük főni, mikor forr, vízzel elkevert keményítővel besűrítjük (sűrű szószt készítsünk), majd a tűzről levéve íz...
Elkészítési idő:a citromkrémhez: 4 kezeletlen héjú citrom finomra reszelt héja és leve 200 g cukor 100 g vaj 3 egész tojás és 1 tojássárgája A cukrot, a citrom levét és héját és a kisebb dar...
Elkészítési idő:Főoldal / Kelt tészták / Sajtos baconös pogácsa Sajtos baconös pogácsa Feltöltő: Kautz József Kategória: Kelt tészták 0 467 megtekintés FavoriteElmentem! ajax loader Print...
Elkészítési idő: