45 dkg liszt,
18 dkg vaj,
15 dkg p.cukor,
3 tojás sárgája,
3 ek. tejföl,
1 sütőpor,
1 citrom (leve az almába, reszelt héja a tésztába)
fahéj
savanykás alma ízlés szerint. Kb 1-1,5 kg
(gáztepsi méret 36x31)
Először az almát lereszeljük, majd egy kicsit megdinszteljük, ízesítjük cukorral citromlével, fahéjjal, és szűrőbe öntjük.
Így az alma fölösleges leve lecsöpög, és nem kell kinyomni az almát, nem áztatja el a tésztát, de mégis szaftos marad.
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk és a többi hozzávalóval össze gyúrjuk.
Kétfelé vesszük, zsirozott lisztezett tepsibe tesszük, megszórjuk egykis édesmorzsával, vagy zsemlemorzsával és ráöntjük az almát.
Kinyújtjuk a másik lapot és a tetejére tesszük.
Villával megszurkáljuk, tojással lekenjük és közepesen meleg sütőben sütjük (180 fokon)
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, és az egész diót egyenletese rászórjuk. Sütőbe tesszük, és 170 fokon pár perc alatt megpörköljük, majd kihűtjük. A tojásfehérjét kemény habbá verj...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: KözepesA cukrot a tojásokkal és a vajjal habosra keverjük. A lisztbe beleszórjuk a sütőport és a kakaóport. Keverjük össze a kettőt, majd az egészet keverjük simára. Az étcsokoládét törj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű4 dl tejet a cukorral felforralunk. 1 dl tejet a liszttel csomómentesre keverünk és amikor a tej forr beleöntjük és sűrűre főzzük. Gyakran megkeverve kihűtjük. A puha vajat a por...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát a szokásos módon elkészítjük. A formába beadagoljuk az egy muffinra számított tésztamennyiség felét, egy 5g-os étcsokoládé darabot illesztünk a közepébe,majd rátesszük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű