45 dkg liszt,
18 dkg vaj,
15 dkg p.cukor,
3 tojás sárgája,
3 ek. tejföl,
1 sütőpor,
1 citrom (leve az almába, reszelt héja a tésztába)
fahéj
savanykás alma ízlés szerint. Kb 1-1,5 kg
(gáztepsi méret 36x31)
Először az almát lereszeljük, majd egy kicsit megdinszteljük, ízesítjük cukorral citromlével, fahéjjal, és szűrőbe öntjük.
Így az alma fölösleges leve lecsöpög, és nem kell kinyomni az almát, nem áztatja el a tésztát, de mégis szaftos marad.
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk és a többi hozzávalóval össze gyúrjuk.
Kétfelé vesszük, zsirozott lisztezett tepsibe tesszük, megszórjuk egykis édesmorzsával, vagy zsemlemorzsával és ráöntjük az almát.
Kinyújtjuk a másik lapot és a tetejére tesszük.
Villával megszurkáljuk, tojással lekenjük és közepesen meleg sütőben sütjük (180 fokon)
A tejet meglangyosítjuk, a vaníliás cukrot és a porcukrot beletesszük. A cukros tejbe belemártogatjuk a babapiskótákat és egy üvegtál tál aljára pakoljuk őket, majd a gesztenye mas...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűelkészítés Tészta A tészta elkészítéséhez a meggybefőttet lecsepegtetjük. A lisztet, a sütőport, sót és a ledarált mákot egy tálban összekeverjük. A tojást az olajjal, a citr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük:180 fokra a sima sütőt, 165 fokra a légkeverésest. A csokoládét a vajjal vízgőz fölött felolvasztjuk. A tojásokat a cukorral habosra, fehéredésig keverjük e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tehéntúróhoz hozzáadjuk a tojásokat, a búzadarát és a lisztet. Vízes kézzel gombócokat formálunk és forró sós vízbe főzzük, kb. 5 percig. A morzsát kevés zsíron megpirítjuk, eng...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű