menu

Családireceptkönyv.hu

Aranygaluska


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg liszt, ( fele rétesliszt!)
3 db tojás
5 dkg élesztő
2 ek. étolaj
0,5l tej,
10 dkg p.cukor
csipet só

Vanília mártás
1 l tej
1 cs. vanília puding,
1 ek. liszt,
3 db vaníliáscukor
3 evőkanál kr.cukor
3 tojás sárgája,

20 dkg darált dió
20 dkg porcukor
10 dkg mazsola

Elkészítés:


1 dl cukros tejbe felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk a tojással langyostejjel és az olajjal együtt. Közepes keménységű tésztát dagasztunk. Langyos huzatmentes helyen kelesztjük 1-1,5 órát. Ha megkelt átgyúrjuk, jó ujjnyi vastagra sodorjuk, kisméretű szaggatóval kiszaggatjuk. Kikent tepszibe sorba lerakjuk, olajjal megkenjük. Rászórjuk a cukorral elkevert diót, mazsolát, és a többi tésztát rászaggatjuk. Ismét lekenjük olajjal és még legalább fél órát kelesztjük. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon sütjük. (Sütője válogatja hogy milyen legyen a hőfok) Ha hirtelen sül, sütőpapírt tegyünk rá. Vaníliamártást készítünk hozzá.
Vaníliamártás
A 3 ek pudingot és a lisztet kikeverjük egy kis hideg tejjel, a többi tejet felforraljuk. A pudinghoz adjuk, a 3 toj.sárgáját, 3 ek cukrot, 3 van.cukrot összekeverjük, és a forró tejhez öntjük . Amíg hül, többször keverjük meg hogy ne bőrösödjön.

Aranygaluska

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kókuszlisztes kuglóf
Kókuszlisztes kuglóf

A tojást szétválasztom, a sárgáját a cukorral kikeverem, beleöntöm a olajat, tejet. majd a száraz hozzávalókat. Majd gyorsan a fehérjét, addig míg nem sűrűsödik a kókuszliszt. Neke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hamis szilvásgombóc
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Hamis szilvásgombóc

A tésztát kiterítjük magunk elé és a szilva méretétől függően vagy egy nagyobb kiszúróval köröket szúrunk ki belőle, vagy késsel négyzetekre szeljük. A marcipánból vékony hurkák...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Csokivulkán
Csokivulkán

Kezdjük a ganache-sal: A csokoládét egy keverőtálba tesszük. A tejszínt közepes erősségű lángon addig melegítjük, míg gőzölögni kezd, és az edény szélein buborékok formálódnak....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Csuri
Konyakos-szilvás-marcipános
Konyakos-szilvás-marcipános

1.Az aszalt szilvát meglocsoljuk a konyakkal és állni hagyjuk 1-2 órán át. Ha letelt az idő, lecsepegtetjük, papírtörlővel kicsit felitatjuk róla a nedvességet és félbevágjuk. 2...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk