1 kg liszt, ( fele rétesliszt!)
3 db tojás
5 dkg élesztő
2 ek. étolaj
0,5l tej,
10 dkg p.cukor
csipet só
Vanília mártás
1 l tej
1 cs. vanília puding,
1 ek. liszt,
3 db vaníliáscukor
3 evőkanál kr.cukor
3 tojás sárgája,
20 dkg darált dió
20 dkg porcukor
10 dkg mazsola
1 dl cukros tejbe felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk a tojással langyostejjel és az olajjal együtt. Közepes keménységű tésztát dagasztunk. Langyos huzatmentes helyen kelesztjük 1-1,5 órát. Ha megkelt átgyúrjuk, jó ujjnyi vastagra sodorjuk, kisméretű szaggatóval kiszaggatjuk. Kikent tepszibe sorba lerakjuk, olajjal megkenjük. Rászórjuk a cukorral elkevert diót, mazsolát, és a többi tésztát rászaggatjuk. Ismét lekenjük olajjal és még legalább fél órát kelesztjük. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon sütjük. (Sütője válogatja hogy milyen legyen a hőfok) Ha hirtelen sül, sütőpapírt tegyünk rá. Vaníliamártást készítünk hozzá.
Vaníliamártás
A 3 ek pudingot és a lisztet kikeverjük egy kis hideg tejjel, a többi tejet felforraljuk. A pudinghoz adjuk, a 3 toj.sárgáját, 3 ek cukrot, 3 van.cukrot összekeverjük, és a forró tejhez öntjük . Amíg hül, többször keverjük meg hogy ne bőrösödjön.
A tojást szétválasztom, a sárgáját a cukorral kikeverem, beleöntöm a olajat, tejet. majd a száraz hozzávalókat. Majd gyorsan a fehérjét, addig míg nem sűrűsödik a kókuszliszt. Neke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát kiterítjük magunk elé és a szilva méretétől függően vagy egy nagyobb kiszúróval köröket szúrunk ki belőle, vagy késsel négyzetekre szeljük. A marcipánból vékony hurkák...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűKezdjük a ganache-sal: A csokoládét egy keverőtálba tesszük. A tejszínt közepes erősségű lángon addig melegítjük, míg gőzölögni kezd, és az edény szélein buborékok formálódnak....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.Az aszalt szilvát meglocsoljuk a konyakkal és állni hagyjuk 1-2 órán át. Ha letelt az idő, lecsepegtetjük, papírtörlővel kicsit felitatjuk róla a nedvességet és félbevágjuk. 2...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű