1 kg liszt, ( fele rétesliszt!)
3 db tojás
5 dkg élesztő
2 ek. étolaj
0,5l tej,
10 dkg p.cukor
csipet só
Vanília mártás
1 l tej
1 cs. vanília puding,
1 ek. liszt,
3 db vaníliáscukor
3 evőkanál kr.cukor
3 tojás sárgája,
20 dkg darált dió
20 dkg porcukor
10 dkg mazsola
1 dl cukros tejbe felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk a tojással langyostejjel és az olajjal együtt. Közepes keménységű tésztát dagasztunk. Langyos huzatmentes helyen kelesztjük 1-1,5 órát. Ha megkelt átgyúrjuk, jó ujjnyi vastagra sodorjuk, kisméretű szaggatóval kiszaggatjuk. Kikent tepszibe sorba lerakjuk, olajjal megkenjük. Rászórjuk a cukorral elkevert diót, mazsolát, és a többi tésztát rászaggatjuk. Ismét lekenjük olajjal és még legalább fél órát kelesztjük. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon sütjük. (Sütője válogatja hogy milyen legyen a hőfok) Ha hirtelen sül, sütőpapírt tegyünk rá. Vaníliamártást készítünk hozzá.
Vaníliamártás
A 3 ek pudingot és a lisztet kikeverjük egy kis hideg tejjel, a többi tejet felforraljuk. A pudinghoz adjuk, a 3 toj.sárgáját, 3 ek cukrot, 3 van.cukrot összekeverjük, és a forró tejhez öntjük . Amíg hül, többször keverjük meg hogy ne bőrösödjön.
A tészta hozzávalóiból 4 tojásos kakaós piskótát sütünk. A tojásokat a robotgép keverőtáljába ütjük, hozzáadjuk a cukrot és kb 10 perc alatt felverjük. Fakanál segítségével óvatos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Töltelék: A fél liter tejet, 4 evőkanál cukrot és a vajat felforraljuk. A tojássárgáját keverjük össze 2 evőkanál cukorral, a vaníliás cukorral, a liszttel és egy ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét kemény habbá verjük. A többi hozzávalót egy másik tálban összekeverjük, majd egy fakanállal hozzáforgatjuk óvatosan a tojáshabot is. Kisebb méretű, sütőpapír...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűGőz felett sűrűre verjük az 5 tojássárgáját a cukorral, a kakaóval, a liszttel és a tejjel. Amikor besűrűsödik, készen is van. Tetszés szerint adhatunk hozzá rum, vagy más aromát,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű