•2 evőkanál olaj
•kb 2 evőkanál liszt
•2 dl tejföl
•2 teáskanál fűszerpaprika
•só, őröltbors
•2 fej vöröshagyma
•30 dkg csiperkegomba
•60 dkg sertés comb
•5 dkg füstöltszalonna
A húst megmossuk, felszeleteljük. A szalonnát kiskockára vágjuk, és kevés zsiradékon megpirítjuk, majd a zsírból kivesszük és félre tesszük .A húst egy evőkanál liszt és pici bors keverékébe forgatjuk, és a szalonnás zsírba hirtelen mindkét oldalát elősütjük, félretesszük. Szintén ebbe a zsiradékba megpároljuk az apró kockára vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, kb 1 dl vizet öntünk rá, és egy picit összeforraljuk. Beletesszük a hússzeleteket, felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje.Közben a gombát felszeleteljük. Ha a hús már majdnem készre főtt akkor beletesszük a gombát. készre pároljuk. Lisztszórással besűrítjük.( Az edényt a tűzről félre húzzuk, várunk egy kicsit hogy a zsiradékot feldobja a tetejére és rászórjuk a lisztet.) Amikor a liszt már magábaszívta a zsírt óvatosan keverjük meg, és forraljuk ki. A tűzről levéve keverjük hozzá a tejfölt. Először a forró szaftból tegyünk a tejfölbe, gyorsan keverjük el, és csak azután öntsük a tejfölt a bakonyiba.( hőkiegyenlítés) Tejföllel már ne forraljuk!
Azzal kezdem, hogy a hagymafejeket nagyon vékonyan felkarikázom, gyűrűire szedem, majd megszórom a liszttel, és nagyon forró, bő olajban kisütöm. Pár perc elteltével, ha már minden...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hús közepébe hosszában lyukat szúrunk. Ebbe beledugjuk a kolbászt. Minden oldalát átdörzsöljük sóval, borssal és egy kevés pirospaprikával. Egy tepsibe kevés ola...
Elkészítési idő: 130 perc Nehézség: KönnyűA csülköt megmossuk, és egy lábasba tesszük. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. 1 ek. sót, 2 babérlevelet, 1 gerezd fokhagymát és néhány szem egész fekete borsot is teszünk a v...
Elkészítési idő: 3 óra+90 perc Nehézség: Könnyű