•2 evőkanál olaj
•kb 2 evőkanál liszt
•2 dl tejföl
•2 teáskanál fűszerpaprika
•só, őröltbors
•2 fej vöröshagyma
•30 dkg csiperkegomba
•60 dkg sertés comb
•5 dkg füstöltszalonna
A húst megmossuk, felszeleteljük. A szalonnát kiskockára vágjuk, és kevés zsiradékon megpirítjuk, majd a zsírból kivesszük és félre tesszük .A húst egy evőkanál liszt és pici bors keverékébe forgatjuk, és a szalonnás zsírba hirtelen mindkét oldalát elősütjük, félretesszük. Szintén ebbe a zsiradékba megpároljuk az apró kockára vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, kb 1 dl vizet öntünk rá, és egy picit összeforraljuk. Beletesszük a hússzeleteket, felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje.Közben a gombát felszeleteljük. Ha a hús már majdnem készre főtt akkor beletesszük a gombát. készre pároljuk. Lisztszórással besűrítjük.( Az edényt a tűzről félre húzzuk, várunk egy kicsit hogy a zsiradékot feldobja a tetejére és rászórjuk a lisztet.) Amikor a liszt már magábaszívta a zsírt óvatosan keverjük meg, és forraljuk ki. A tűzről levéve keverjük hozzá a tejfölt. Először a forró szaftból tegyünk a tejfölbe, gyorsan keverjük el, és csak azután öntsük a tejfölt a bakonyiba.( hőkiegyenlítés) Tejföllel már ne forraljuk!
--A hússzeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk és megszórjuk borssal, majd mindkét oldalán bekenjük mustárral. -Hűtőbe tesszük egy órára. Közben feldaraboljuk a sajtot. Egy kisebb...
Elkészítési idő: 2 ora Nehézség: KönnyűAz olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát, beletesszük a kockára vágott húst, sózzuk, borsozzuk, majonnával ízesítjük. Pároljuk, majd ha kívánj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA karajt, kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, majd borsozzuk. A vajat egy széles serpenyőben felolvasztjuk, amiben a hússzeleteket pár perc alatt mindkét oldalukon megpirítjuk, és egy sü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA belsőségeket és a húst megmossuk, feltesszük egészben ( kivétel a lép azt egy órányi főzés után tesszük bele). főni a fűszerekkel együtt. Fedő alatt puhára főzzük, majd kivesszü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű