•2 evőkanál olaj
•kb 2 evőkanál liszt
•2 dl tejföl
•2 teáskanál fűszerpaprika
•só, őröltbors
•2 fej vöröshagyma
•30 dkg csiperkegomba
•60 dkg sertés comb
•5 dkg füstöltszalonna
A húst megmossuk, felszeleteljük. A szalonnát kiskockára vágjuk, és kevés zsiradékon megpirítjuk, majd a zsírból kivesszük és félre tesszük .A húst egy evőkanál liszt és pici bors keverékébe forgatjuk, és a szalonnás zsírba hirtelen mindkét oldalát elősütjük, félretesszük. Szintén ebbe a zsiradékba megpároljuk az apró kockára vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, kb 1 dl vizet öntünk rá, és egy picit összeforraljuk. Beletesszük a hússzeleteket, felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje.Közben a gombát felszeleteljük. Ha a hús már majdnem készre főtt akkor beletesszük a gombát. készre pároljuk. Lisztszórással besűrítjük.( Az edényt a tűzről félre húzzuk, várunk egy kicsit hogy a zsiradékot feldobja a tetejére és rászórjuk a lisztet.) Amikor a liszt már magábaszívta a zsírt óvatosan keverjük meg, és forraljuk ki. A tűzről levéve keverjük hozzá a tejfölt. Először a forró szaftból tegyünk a tejfölbe, gyorsan keverjük el, és csak azután öntsük a tejfölt a bakonyiba.( hőkiegyenlítés) Tejföllel már ne forraljuk!
Zsíron megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát. --A felkockázott húst fehéredésig pirítsuk, szórjuk meg sóval borssal, és ha kezd levet engedni a hús, adjuk hozzá a fűszerpapriká...
Elkészítési idő:A krumplit hejaban megfozzuk, es amikor langyosra hult karikara vagjuk A hagymat vekonyra szeleteljuk, uvegesre paroljuk es hozzaadjuk a daralt hust, addig keverjuk ameddig a hus...
Elkészítési idő: 90 percA cigánypecsenye tarjából készítve a legfinomabb. Annyi vékony szelet szalonnát szelek amennyi szelet húst készítek, majd bevagdosom őket. A szalonnákat beleteszem egy tányérba é...
Elkészítési idő: