Családireceptkönyv.hu

Sertéspörkölt puliszkával( Polentával )


Írta:

Adag: 4-6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


-1 kg sertés lapocka
-1 nagy fej hagyma
-3 cikk fokhagyma
-2 db paradicsom
-1 db tv paprika
-ízlés szerint só
-ízlés szerint bors
-ízlés szerint gulyás paszta
-ízlés szerint őrölt kömény
-2 dl száraz vörösbor
-1- evőkanál zsír/ vagy kevés olaj
PULISZÁHOZ ( ahogy mi szeretjük )
-30 dkg kukoricadara
-1,5 liter víz
-7 dkg vaj
-1 evőkanál só
- 5-8 dkg reszelt sajt

Elkészítés:


Zsíron megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát.
--A felkockázott húst fehéredésig pirítsuk, szórjuk meg sóval borssal, és ha kezd levet engedni a hús, adjuk hozzá a fűszerpaprikát, majd ,a bort
( én nem tetem vizet bele mert engedett elég levet és így jó szaftos lett
--Mehet hozzá a többi fűszer és a zöldség is
----Ha a hús majdnem kész, , ellenőrizzük a fűszerezést és készen is vagyunk
PULISZKA
-1,5 liter vízhez adjunk egy kis sót, és ha forrni kezd, akkor állandó keverés mellett, folyamatosan szórva adjunk hozzá
-30 dkg kukoricadarát.
-Körülbelül 15 percig főzzük, és nagyon fontos, hogy állandóan keverjük – legjobb kézi habverővel – hogy ne legyen csomós.
- Ha besűrűsödött, sima kását kaptunk, akkor levesszük a tűzről, hozzákeverünk 2 dkg vajat +a reszelt sajtot és lefedve állni hagyjuk.

Sertéspörkölt puliszkával( Polentával )

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Bakonyi sertésszelet galuskával
Bakonyi sertésszelet galuskával

Először a hagymát és a szalonnát apró kockákra vágjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, széleit néhány helyen bevagdossuk, hogy sütés közben ne púposodjon föl a közepük. Sózzuk, és őr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Töltött dagadó recept
Töltött dagadó recept

Lehet egy kis májat, vagy gombát beletenni. Akkor persze pirított hagymát is teszek bele. Most ezeket elhagytam. Zsírral locsolva, nem letakarva pirosra sütjük 180″-on.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Szaftos gombás sertéstarja
Szaftos gombás sertéstarja

A húst kiklopfoljuk, az oldalán több helyen bevagdossuk, hogy ne ugorjon össze sütés közben. Olajjal meglocsoljuk, sózzuk és borsozzuk, őrölt köménnyel, őrölt pirospaprikával és zú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Töltött fasírt
Töltött fasírt

A zsömléket tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. A sertéshúst ledaráljuk, és összegyúrjuk a finomra vágott vöröshagymával, a reszelt fokhagymával, ízlés szerinti pirospaprikával, sóv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk