-1 kg sertés lapocka
-1 nagy fej hagyma
-3 cikk fokhagyma
-2 db paradicsom
-1 db tv paprika
-ízlés szerint só
-ízlés szerint bors
-ízlés szerint gulyás paszta
-ízlés szerint őrölt kömény
-2 dl száraz vörösbor
-1- evőkanál zsír/ vagy kevés olaj
PULISZÁHOZ ( ahogy mi szeretjük )
-30 dkg kukoricadara
-1,5 liter víz
-7 dkg vaj
-1 evőkanál só
- 5-8 dkg reszelt sajt
Zsíron megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát.
--A felkockázott húst fehéredésig pirítsuk, szórjuk meg sóval borssal, és ha kezd levet engedni a hús, adjuk hozzá a fűszerpaprikát, majd ,a bort
( én nem tetem vizet bele mert engedett elég levet és így jó szaftos lett
--Mehet hozzá a többi fűszer és a zöldség is
----Ha a hús majdnem kész, , ellenőrizzük a fűszerezést és készen is vagyunk
PULISZKA
-1,5 liter vízhez adjunk egy kis sót, és ha forrni kezd, akkor állandó keverés mellett, folyamatosan szórva adjunk hozzá
-30 dkg kukoricadarát.
-Körülbelül 15 percig főzzük, és nagyon fontos, hogy állandóan keverjük – legjobb kézi habverővel – hogy ne legyen csomós.
- Ha besűrűsödött, sima kását kaptunk, akkor levesszük a tűzről, hozzákeverünk 2 dkg vajat +a reszelt sajtot és lefedve állni hagyjuk.
A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk fel apróra és egy evőkanál olajon pároljuk világos zsemle színűre, majd hűtsük ki egészen. A szikkadt zsemléket áztassuk be majd amikor már meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A sertéstarját kiklopfoljuk, majd minkét oldalát sóval, borssal, pirospaprikával bekenjük. 2. Az apróra felszeletelt hagymából, fokhagymából és szalonnából kb. egy csipetnyit...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészület: hagyma kockára, paprika nagyobb kockára, magozott olajbogyó kicsit megaprítva. Serpenyőben sütöm a hússzeleteket sózás nélkül, amikor megsült kiemelem, fé...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűPrăji?i ceapa tăiată mărunt si ciupercile tăiate într-o tigaie cu putin ulei. Fierbeti ouăle si tăia?i-le mărunt, apoi amestecati-le cu cascavalul dat prin răzătoare si amestecul...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes