-1 kg sertés lapocka
-1 nagy fej hagyma
-3 cikk fokhagyma
-2 db paradicsom
-1 db tv paprika
-ízlés szerint só
-ízlés szerint bors
-ízlés szerint gulyás paszta
-ízlés szerint őrölt kömény
-2 dl száraz vörösbor
-1- evőkanál zsír/ vagy kevés olaj
PULISZÁHOZ ( ahogy mi szeretjük )
-30 dkg kukoricadara
-1,5 liter víz
-7 dkg vaj
-1 evőkanál só
- 5-8 dkg reszelt sajt
Zsíron megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát.
--A felkockázott húst fehéredésig pirítsuk, szórjuk meg sóval borssal, és ha kezd levet engedni a hús, adjuk hozzá a fűszerpaprikát, majd ,a bort
( én nem tetem vizet bele mert engedett elég levet és így jó szaftos lett
--Mehet hozzá a többi fűszer és a zöldség is
----Ha a hús majdnem kész, , ellenőrizzük a fűszerezést és készen is vagyunk
PULISZKA
-1,5 liter vízhez adjunk egy kis sót, és ha forrni kezd, akkor állandó keverés mellett, folyamatosan szórva adjunk hozzá
-30 dkg kukoricadarát.
-Körülbelül 15 percig főzzük, és nagyon fontos, hogy állandóan keverjük – legjobb kézi habverővel – hogy ne legyen csomós.
- Ha besűrűsödött, sima kását kaptunk, akkor levesszük a tűzről, hozzákeverünk 2 dkg vajat +a reszelt sajtot és lefedve állni hagyjuk.
Sertés combot felkockázni, sóval, borssal, mustárral elkeverve betetenni a hűtőbe. Minél tovább pihen annál finomabb. A husit megpiríteni egy kis olajon utána felönteni vízzel, be...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű1. A felszeletelt húst, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. 2. Ezután lisztbe, majd tojásba forgatjuk mindkét oldalát. 3. Olajozott tepsibe tesszük a mártogatott szeleteket és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A húsokat ledaráljuk vagy nagyon apróra vágjuk. 6 tojást keményre főzünk. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük. A húshoz hozzáadjuk a hagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst nagyobb darabokra vágjuk, a zúzott fokhagymával átkenjük, fűszerezzük. Egy evőkanál zsírt teszünk a serpenyőbe, mikor felolvadt beletesszük a húsokat. Pár percig pirítjuk mi...
Elkészítési idő: 1óra30 perc Nehézség: Könnyű