10 dkg darált mandula
28 dkg liszt,
7 dkg p.cukor,
20 dkg vaj,
2 db tojássárgája,
1 vaníliáscukor
1 kk. szódabikarbóna.
A forgatáshoz:
4 vaníliáscukor,
10 dkg p.cukor
A liszttel elkeverjük a szódabikarbónát, és a darált mandulát. A vajjal elmorzsoljuk majd a vaníliás p.cukrot is hozzá adjuk. A két tojás sárgájával egynemű masszává gyúrjuk. Folpackba csomagolva fél órát hűtőben pihentetjük.
Ezután kis gombócokat (8g) vágunk, és kifli alakúra formáljuk. Sütőpapíros tepszibe rakosgatjuk és 180 fokon 15 perc alatt megsütjük.
Ha megsült, még melegen beleforgatjuk a vaníliás porcukorba. Sütőpapírral bélelt dobozba sokáig eláll.
Szakács: detty
A túrós batyu elkészítéséhez a tésztát kiterítjük, és 6 egyenlő részre vágjuk. A túrót egy tálba tesszük, hozzáadjuk az apró kockákra vágott barackot, a tejfölt és a porcukrot,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA puha vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliával, csipet sóval, hozzáadjuk egyesével a tojásokat, végül beleverjük-belegyúrjuk a lisztet is. Hagyjuk pár percet pihenni,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA porcukrot egy tálkába szitáljuk, majd ráfacsarjuk a citrom levét, és sűrű, fényes mázzá keverjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1/2 bögre tejet melegítünk, 1 tk.cukorral + 1 tasak instant élesztővel -amig kel az élesztő a tojásokat szétválasztjuk -a fehérjét kemény habbá verjük -a sárgáját kikavarjuk a...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: Könnyű