10 dkg darált mandula
28 dkg liszt,
7 dkg p.cukor,
20 dkg vaj,
2 db tojássárgája,
1 vaníliáscukor
1 kk. szódabikarbóna.
A forgatáshoz:
4 vaníliáscukor,
10 dkg p.cukor
A liszttel elkeverjük a szódabikarbónát, és a darált mandulát. A vajjal elmorzsoljuk majd a vaníliás p.cukrot is hozzá adjuk. A két tojás sárgájával egynemű masszává gyúrjuk. Folpackba csomagolva fél órát hűtőben pihentetjük.
Ezután kis gombócokat (8g) vágunk, és kifli alakúra formáljuk. Sütőpapíros tepszibe rakosgatjuk és 180 fokon 15 perc alatt megsütjük.
Ha megsült, még melegen beleforgatjuk a vaníliás porcukorba. Sütőpapírral bélelt dobozba sokáig eláll.
Szakács: detty
A lisztet elkeverjük a sóval, kevés cukorral sütőporral, szódabikarbónával, majd elmorzsoljuk benne a zsiradékot és összegyúrjuk a tejföllel és a sárgájával. Ha összeállt, akkor be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHasítsuk fel a vaníliarudat, a tejet öntsük bele egy vastag falú fazékba, adjuk hozzá a vaíliarudat, tegyük fel melegíteni, vigyázzunk arra, hogy ne forraljuk fel. A tej melegszik...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrni! Elég ragacsos massza! Tepsibe nyomkodni, rászórni a gyümölcsöt (meggy, sárgabarack, szilva, mirelite erdei piros gyümölcsök stb. tetszés szerint) Sütni...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű