10 dkg darált mandula
28 dkg liszt,
7 dkg p.cukor,
20 dkg vaj,
2 db tojássárgája,
1 vaníliáscukor
1 kk. szódabikarbóna.
A forgatáshoz:
4 vaníliáscukor,
10 dkg p.cukor
A liszttel elkeverjük a szódabikarbónát, és a darált mandulát. A vajjal elmorzsoljuk majd a vaníliás p.cukrot is hozzá adjuk. A két tojás sárgájával egynemű masszává gyúrjuk. Folpackba csomagolva fél órát hűtőben pihentetjük.
Ezután kis gombócokat (8g) vágunk, és kifli alakúra formáljuk. Sütőpapíros tepszibe rakosgatjuk és 180 fokon 15 perc alatt megsütjük.
Ha megsült, még melegen beleforgatjuk a vaníliás porcukorba. Sütőpapírral bélelt dobozba sokáig eláll.
Szakács: detty
Kemény habot verünk a tojásfehérjékből a cukor felével. A tojások sárgáját habosra keverjük a vízzel, a maradék cukorral és a vaníliás cukorral, végül több adagban hozzáforgatjuk a...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű1. A tésztához valókat összegyúrjuk, 3 részre osztjuk, téglalap alakúra nyújtjuk, és tepsi hátlapján megsütjük. 2. A krémhez a tejet a vaníliás cukrokkal és a 6 evőkanál lisztt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTojás kikeverjük a cukorral, csipet sóval, tejjel. Hozzáadjuk a lisztet és sütőport, és csomómentesre keverjük. Ha nem elég sűrű, még egy kis lisztet teszünk bele. Felforrósítjuk...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA Nutellát, a gesztenyelisztet, a fél csésze kávét és a darált, pörkölt mogyorót összekeverjük egy tálban. Ha a tészta nem elég lágy, hozzáadunk még egy kis kávét. A tenyerünkkel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű