1 csm Lasagne tésztalap,
Raguhoz:
50 dkg darálthús,
1 kisfej vöröshagyma,
2-3 sárgarépa,
1-2 fehérrépa,
1/2 zeller,
1 konzerv darabolt paradicsom, (én frissből készítettem)
1 kis paradicsom püré, ( vagy dobozos paradicsomlé)
kevés kechup, olaj, só, bors, oreganó, rozmaring, kakukkfű, bazsalikom, 1 gerezd fokhagym
Besamellhez:
5 dkg vaj,
5 dkg liszt,
7,5 dl tej,
só, szerecsendió,
sok reszeltsajt. (nem mértem, de kb 20-25 dkg)
A raguhoz a zöldségeket karikára vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a darabos paradicsomot és pici vízzel puhára pároljuk.
Ha megpuhult a zöldség, leturmixoljuk. ( kicsit maradjon darabos )
Elkészítjük a besamelt.
5 dkg vajhoz hozzáöntjük a lisztet és simára keverjük. Felöntjük kb 2 dl tejjel, így simára keverjük. Majd ez után öntjük hozzá a többi tejet. Lassú tűzön Sűrűn keverve kiforraljuk. Ízesítjük sóval, szerecsendióval.
A vöröshagymát nagyon apró kockára vágjuk, üvegesre pároljuk és hozzáadjuk a darálthúst és készre pároljuk, sózzuk, borsozzuk. Ha megpuhult, ráöntjük a turmixolt zöldségeket és a fűszerekkel beízesítjük. Összeforraljuk.
A tepsit kivajazzuk, megkenjük az alját besamellel és rárakunk egy sor nyers!! tésztát-ragu-sajt. Ezt ismételjük 3-4x.
A legfelső tészta legyen!. Ezt beborítjuk besamellel, vajdarabkákat teszünk rá és jól megszórjuk sattal.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 45-50 perc alatt szép pirosra megsül.
Nem árt ha az elején lefedjük.
Igaz a recept konzev paradicsomot ír, de én friss paradicsomból készítettem,.Süritett paradicsom helyett pedig dobozos paradicsomlét öntöttem hozzá. Vizet csak a zöldségpároláshoz használtam.
Elkészítés menete: A lisztet a tojással, a cukorral, a sóval és a tejjel keverd simára. Ha túl sűrűnek találod a tésztát, egy kis szódavízzel hígíts rajta, ettől lazább lesz az ál...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűElőször is teletöltök egy ötliteres fazekat vízzel, amibe kiskanálnyi sót teszek - meg egy evőkanál olajat, hogy ne ragadjon össze a tészta (néha így is összeragad, csak nem annyir...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsírban megpárolom a hagymát. Paprikát teszek bele majd a feldarabolt krumplit, megsózom. Kicsit dinsztelem, majd fölengedem annyi vízzel, hogy leves is legyen belőle. Vegetával...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű