1 csm Lasagne tésztalap,
Raguhoz:
50 dkg darálthús,
1 kisfej vöröshagyma,
2-3 sárgarépa,
1-2 fehérrépa,
1/2 zeller,
1 konzerv darabolt paradicsom, (én frissből készítettem)
1 kis paradicsom püré, ( vagy dobozos paradicsomlé)
kevés kechup, olaj, só, bors, oreganó, rozmaring, kakukkfű, bazsalikom, 1 gerezd fokhagym
Besamellhez:
5 dkg vaj,
5 dkg liszt,
7,5 dl tej,
só, szerecsendió,
sok reszeltsajt. (nem mértem, de kb 20-25 dkg)
A raguhoz a zöldségeket karikára vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a darabos paradicsomot és pici vízzel puhára pároljuk.
Ha megpuhult a zöldség, leturmixoljuk. ( kicsit maradjon darabos )
Elkészítjük a besamelt.
5 dkg vajhoz hozzáöntjük a lisztet és simára keverjük. Felöntjük kb 2 dl tejjel, így simára keverjük. Majd ez után öntjük hozzá a többi tejet. Lassú tűzön Sűrűn keverve kiforraljuk. Ízesítjük sóval, szerecsendióval.
A vöröshagymát nagyon apró kockára vágjuk, üvegesre pároljuk és hozzáadjuk a darálthúst és készre pároljuk, sózzuk, borsozzuk. Ha megpuhult, ráöntjük a turmixolt zöldségeket és a fűszerekkel beízesítjük. Összeforraljuk.
A tepsit kivajazzuk, megkenjük az alját besamellel és rárakunk egy sor nyers!! tésztát-ragu-sajt. Ezt ismételjük 3-4x.
A legfelső tészta legyen!. Ezt beborítjuk besamellel, vajdarabkákat teszünk rá és jól megszórjuk sattal.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 45-50 perc alatt szép pirosra megsül.
Nem árt ha az elején lefedjük.
Igaz a recept konzev paradicsomot ír, de én friss paradicsomból készítettem,.Süritett paradicsom helyett pedig dobozos paradicsomlét öntöttem hozzá. Vizet csak a zöldségpároláshoz használtam.
Felteszünk egy lábasban vizet forrni, majd az összetevőket egy edénybe mérjük. A nokedliszaggatót a lobogó, enyhén sós víz fölé tesszük, beleöntjük a nokedlitésztát, és vízszintes...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűElektromos habverővel felvertem a tojást a sóval, jó habosra, lassan hozzáadagoltam a forró vizet, majd a kefirt, közben tovább habosítottam. Egy mélyebb edénybe szitáltam a liszte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés : A langyos tejben a cukorral futtassuk fel az élesztőt. Gépi habverővel keverjük ki a tojássárgáját a puha margarinnal, szitáljuk hozzá a lisztet, adjuk hozzá a sót, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A makarónit bő, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. 2. A forró tésztát lábasba öntjük, apró vajdarabkákat teszünk rá, majd rászórjuk a reszelt sajt felét. 3. Nem keverj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű