Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Cipóban sült csülök


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



• Egy szép füstölt csülök
• 60 dkg kenyérliszt
• 2 tk. só
• 2 ek. olaj
• 1 tk. cukor
• 2 dkg élesztő
• kb. 3,5 dl víz

Elkészítés:



A csülköt előzőnap főzöm meg, majd a főzővízben hagyom kihűlni.

Másnap az élesztőt kevés langyos vízben a cukorral és 3-4 ek. liszttel elkeverem, a tetejét is megszórom liszttel, azaz kovászt készítek. Kb. 30 percig hagyom pihenni. Ezután a többi hozzávalóval rugalmas, hólyagos tésztát gyúrok. Kenyérsütőgéppel is lehet dagasztatni. Kelesztőtálban hagyom duplájára kelni.

Míg kel a tészta, a csülköt kicsontozom, bőrétől is megszabadítom.

A megkelt tésztát lisztezett felületre borítom, elfelezem. Mindkét tésztát cipóformára igazítom, majd egyesével kör alakúra nyújtom. Közepére halmozom a csülköt, majd a tészta széleket visszahajtom. Egy sütőpapírral bélelt tepsire ültetem őket (a hajtás kerüljön alulra) és hagyom, hogy ismét duplájára keljenek.

A sütőt előmelegítem 200 fokra. A megkelt cipókat vizes kézzel körbe simítom, így teszem be a forró sütőbe. Kb. 35-40 perc alatt készül el.
Lehet langyosan vagy hidegen is fogyasztani. Újhagyma, retek, paprika, lilahagyma, ecetes torma mindenképpen jár hozzá.

Cipóban sült csülök

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Túrós mazsolás zsemlék
Túrós mazsolás zsemlék

1. A túrót, a tojást, a vajat és a cukrot fakanállal simára keverjük. 2. Ehhez hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a mazsolát és összedolgozzuk. 3. Kb. 5 cm átmérőjű golyókat f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Schreck zsemle
Schreck zsemle

Mérjük ki a hozzávalókat. A kétféle lisztet, az utifűmaghéjat, a sütőport és a szódabikarbónát. Keverjük össze egy tálban. Én a sajtot aprítóban össze aprítottam, a reszelés helyet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Sajttal töltött kifli
Sajttal töltött kifli

A kiflik tetejét levágjuk, és kikaparjuk a belsejét úgy, hogy kb. fél cm-es széle maradjon. Egy serpenyőben felforrósítjuk a margarint, és beletéve a lisztet világos rántá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pihe-puha házi sós kifli,
Pihe-puha házi sós kifli,

A lisztben elkeverjük a sót, a cukrot és az élesztőt. Hozzáadjuk az olvasztott vajat. Hozzáöntjük a tejet, és addig gyúrjuk, amíg a tészta el nem válik az edény falától. Langyos...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk