50-60 dkg málna
a piskóta lapokhoz:
4 tojás
2 ek víz
6 ek cukor
6 ek liszt
kiskanálnyi sütőpor
a csokis krémhez:
2 tojás
100 g cukor (tehetünk hozzá vaníliát is, de nélküle is nagyon jó)
1 ek kakaó
50 g étcsoki
rum ízlés szerint
100 g vaj (nem margarin)
a málnás krémhez
1 tojás
50 g cukor
50 g fehércsoki
50 g vaj
pár kanálnyi málnavelő
a málna moussehoz:
4 dl tejszín
1 kk zselatin
6 ek cukor
pár csepp citromlé
málnavelő
a csokis piskótához:
1 bögre liszt
1 bögre cukor
fél bögre keserű kakaó
1 tk.szódabikarbóna
fél tk sütőpor
1csipet só
fél bögre tej
¼ bögre olaj
1 nagy tojás
fél bögre forró kávé
A tojás sárgáját a cukorral és a vízzel fehéredésig verjük. Hozzákeverjük a lisztet majd a tojásfehérje habját és 4 lapot sütünk belőle . A málnás krém hozzávalóit keverjük össze.
A moussehoz a tejszínt felverjük hozzáadjuk a zselatint a cukrot végül a málnavelőt és pár csepp citromlevet.
A csokis piskótát is megsütjük. A piskótára rétegezzük a krémeket a piskótákat majd hagyjuk megdermedni, dekoráljuk málnával és olvasztott csokoládéval.
Kedves Detty! Szeretném megsütni a lányom születésnapjára a recepted alapján a csokis málnatortát. Nem egyértelmű a receptből, hogy melyik a legfelső krém - gondolom a fehércsokis. A képen abban nem látok viszont málnavelőt. Kérlek írd le nekem, hogy pontosan a két málnavelős krémből melyiket kell a csokikrémre tenni. Köszönöm a segítséged!
3 évesA kekszet összetörjük, majd jól elkeverjük a vajjal és lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk. A mascarponét a porcukorral és a vaníliás cukorral összedolgozzuk, a fehér csok...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA fehércsokit gőz felett felolvasztjuk majd a gőzről levéve folyamatos keveréssel langyosra hűtjük. A szobahőmérséklettű vajat krémesre keverjük, hozzáadjuk a mascarponét és összed...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tésztához A tojásfehérjéket egy csipet sóval félkemény habbá verjük. Folyamatos keverés mellett apránként hozzáadjuk a cukrot. Folyamatos keverés mellett belet...
Elkészítési idő: 92 perc Nehézség: KönnyűA tejet a mákkal, a cukorral, a citrom- és narancshéjjal felforraljuk. Ennek a keveréknek a ¾ részét a feldarabolt kiflikre öntjük. A maradék cukros-mákos keveréket kihűtjük, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű