Családireceptkönyv.hu

Darabos paradicsom


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 kg paradficsom,
1 fej vöröshagyma,
1 marék bazsalikom,
1 marék petrezselyem,
só,
bors
1 gerezd fokhagyma,
1 kk.szalicil vagy nátriumbenzonát

Elkészítés:


A vöröshagymát apró kockára vágjuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk.

A paradicsom héját lehúzzuk kockára vágjuk, és a hagymához adjuk. Lassú tűzön főzzük, kicsit besűrítjük.

A bazsalikomot és a petrezselymet apróra vágjuk, a fokhagymát áttörjük a fokhagymanyomón. Hozzáadjuk a paradicsomhoz, végül sóval borssal ízesítjük. Tűzről levéve hozáadjuk a szalicilt.

Üvegekbe töltve száraz dunsztba tesszük. ( párnák között hagyjuk kihűlni.)

Nagyon finom spagettire egy kis gombával megbolondítva, sajttal a tetején.

Darabos paradicsom

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Bolognai szósz
Bolognai szósz

A paradicsomot ledarálom, felfőzöm. Az összes zöldséget lereszelem, étolajon megpárolom, majd leturmixolom és a paradicsomba öntöm. Fűszerezem, mindenkinek saját ízlése szeri...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csokisodó
Csokisodó

A tejet majdnem felforraljuk, majd levesszük a tűzről. A tojások sárgáját a cukrokkal habosra keverjük, majd a tejet óvatosan hozzákeverjük. Alacsony hőfokon besűrítjük, majd a tű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kapormártás
Kapormártás

A kaprot egy kis vízben puhára főzzük, majd a vizet leöntjük róla s a kaprot világos rántásba keverjük. Azután húslevessel vagy vízzel feleresztjük, sóval meg cukorral ízesítve fel...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk