2 kg paradicsom
2 szál sárgarépa
2 szál petrezselyem
1 kis fej zeller
1 nagyobb fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1 zöld paprika (lehet kápia is)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
babérlevél összemorzsolva vagy darálva
rozmaring ízlés szerint
bazsalikom ízlés szerint
kakukkfű ízlés szerint
oregánó ízlés szerint
majoránna ízlés szerint
cukor ízlés szerint
A paradicsomot ledarálom, felfőzöm.
Az összes zöldséget lereszelem, étolajon megpárolom, majd leturmixolom és a paradicsomba öntöm.
Fűszerezem, mindenkinek saját ízlése szerint a fenti fűszerekkel. Pl a cukor mennyisége a paradicsom savanyúságától is függ.
Kb fél óráig főzöm, aztán tiszta üvegbe töltöm, tartósítót szórok a tetejére és száraz dunsztba teszem.
Felhasználáskor a darált húst átfuttatom zsíron, amíg elszíneződik, utána ráöntök egy üveg szószt és készre főzöm a húst benne.
. Tisztítsd meg a zellert, és vágd fel kisebb darabokra. 2. Egy lábosba tedd bele a vajat, olvaszd fel, majd add hozzá az előkészített zellert. Sózd és borsozd. Pirítsd meg. Pir...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze a hozzávalókat, forraljuk fel egy serpenyőben közepes lángon. Utána takarékon főzzük 25-30 percig, de közben szedjük le a habját. Hűtőszekrényben akár 4 hétig is elá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészíts elő 10 kg érett, de még kemény Lucullus vagy San Marzo paradicsomot az előző receptben leírtak szerint. Vágj apróra 3 fej hagymát, párold üvegesre 2 dl extra szűz olívaolaj...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA mustármagot megőrölni, felönteni az ecettel és lefedve 1 napra hűtőbe tenni. Másnap hozzá a fűszerek, 1-2 nap alatt összeérik, hűtőben kb. 1 hónapig áll el.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű