Családireceptkönyv.hu

Bolognai szósz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 kg paradicsom
2 szál sárgarépa
2 szál petrezselyem
1 kis fej zeller
1 nagyobb fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1 zöld paprika (lehet kápia is)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
babérlevél összemorzsolva vagy darálva
rozmaring ízlés szerint
bazsalikom ízlés szerint
kakukkfű ízlés szerint
oregánó ízlés szerint
majoránna ízlés szerint
cukor ízlés szerint

Elkészítés:


A paradicsomot ledarálom, felfőzöm.

Az összes zöldséget lereszelem, étolajon megpárolom, majd leturmixolom és a paradicsomba öntöm.

Fűszerezem, mindenkinek saját ízlése szerint a fenti fűszerekkel. Pl a cukor mennyisége a paradicsom savanyúságától is függ.

Kb fél óráig főzöm, aztán tiszta üvegbe töltöm, tartósítót szórok a tetejére és száraz dunsztba teszem.

Felhasználáskor a darált húst átfuttatom zsíron, amíg elszíneződik, utána ráöntök egy üveg szószt és készre főzöm a húst benne.

Bolognai szósz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Lívia
Vegán sajtszósz
Vegán sajtszósz

Mindent meghámoztam, összedaraboltam és feltettem főni annyi vízben ami éppen ellepi, puhára főztem. A főtt zöldségeket az aprítóba (turmixba) kanalaztam, hozzáadtam a so...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Barna mártás
Barna mártás

A borjúcsontot 250 C fokon barnára pirítjuk a sütőben. Beletesszük egy nagy lábosba. Hozzáadjuk a szeletekre vágott zöldségeket. a hagymát. fokhagymát. babérlevelet és 2 liter ví...

Elkészítési idő: 5 ora
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Csokoládékrém
Csokoládékrém

A felaprított csokoládét forró vízgőz felett megolvasztjuk. A tejet felforraljuk. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a cukrot, majd addig kevergetjük, míg fel nem olvad. A cukros te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Barnamártás
Barnamártás

A zsíron (nagy lángon) elkezdjük pirítani a szalonnát (bőrkét) és az apróbbra darabolt csontokat. Addig pirítjuk sűrűn kevergetve a csontokat, amíg mindenhol szép egyenletesen söté...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk